Uutislistaukseen

Ari Auranen valittiin Lapuan hiippakunnan pappisasessoriksi toiselle kaudelle

Ari 2.JPG

Ari Auranen valittiin Lapuan hiippakunnan pappisasessoriksi toiselle kaudelle 

1.2.2022 

Lapuan hiippakunnan pappisasessoriksi on alustavan tuloksen mukaan valittu Alajärven seurakunnan kirkkoherra, TT, FT Ari Auranen. Hän sai tiistaina 1.2.2022 toimitetussa vaalissa eniten ääniä, yhteensä 136 ääntä. Mikäli tulos vahvistetaan, tuomiokapituli nimittää lääninrovasti Ari Aurasen pappisasessoriksi kolmen vuoden ajaksi. Kyseessä on Aurasen toinen asessorikausi. Hänen nykyinen kolmivuotiskautensa päättyy 31.3.2022. 

Toiseksi eniten ääniä, 63 ääntä, sai Etelä-Pohjanmaan perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Markku Orsila. Laihian seurakunnan kirkkoherra, TT Antti Yli-Opas sai 23 ääntä. 

Vaali toimitettiin rovastikunnittain, ja ääniä annettiin kaikkiaan 260. Äänioikeutettuja oli yhteensä 480. Äänioikeutettuina olivat Lapuan hiippakunnan papit ja virassa olevat lehtorit. 

Pappisasessorin tehtävä on osa-aikainen, ja sitä hoidetaan oman viran ohella. Pappisasessori osallistuu muun muassa tuomiokapitulin istuntoihin ja piispantarkastuksiin. Pappisasessoriksi kelpoinen on hiippakuntaan kuuluvan seurakunnan tai seurakuntayhtymän palveluksessa oleva pappi, joka on toistaiseksi voimassa olevassa virkasuhteessa ja joka on suorittanut ylemmän pastoraalitutkinnon. Sama henkilö voidaan valita pappisasessoriksi enintään kahdeksi toimikaudeksi. 

Lapuan hiippakunnassa on kaksi pappisasessoria, joista toinen on Äänekosken seurakunnan kirkkoherra, TL Elina Tourunen. Perinteisesti toinen asessori on ollut Keski-Suomesta ja toinen hiippakunnan länsiosasta. 

Lisätiedot: lakimiesasessori Tuomas Hemminki, puh. 050 338 2570 

2022-02-01 15:42:18.0