Valtakunnallista kummipäivää vietetään 3.6.2018!

Oletko kummi tai onko Sinua pyydetty kummiksi? Onnea! Kummisuhde on parhaimmillaan elinikäinen ystävyyssuhde. Kummi on vanhempien lapselle huolella valitsema tuki ja turva. Yhtä lailla nuori tai aikuinen on voinut pyytää Sinua kummiksi oman kasteensa yhteydessä. Kummina oleminen on tärkeä tehtävä.

Vinkkejä kummeille:

Usein yhteydenpito omaan kummilapseen on syystä tai toisesta hieman haastavaa. Tässä muutamia vinkkejä yhteisen ajan viettämiseen oman kummilapsesi kanssa.

1. Kutsu kummilapsi yökylään.
2. Vie kummilapsi metsäretkelle.
3. Kummikahvit. Sovi vanhempien kanssa yksi päivä vuodesta (vaikkapa kummilapsesi nimipäivä), jolloin kutsut kummilapsen kylään kummikahville tai samaa voi ehdottaa vaikka toisinkin päin; kutsut itsesi kylään kummilapsesi luokse hänen nimipäivänään.
4. ”Tehdään mitä haluat” -päivä. Anna kummilapsellesi vapaat kädet suunnitelle teidän kahden yhteinen päivä.
5. Kirjoita kirje. Joskus välimatka on vain niin pitkä, että säännölliset tapaamiset oman kummilapsen kanssa ovat vähissä. Kirje tai kortti ilahduttaa!
6. Yhteinen projekti. Miten olisi, jos nikkaroisitte yhdessä vaikkapa linnunpöntön, harjoittelisitte leipomista tai ryhtyisitte geokätkeilijöiksi?
7. Osallistuminen kummileirille tai kummikirkkoon.
8. Vie kummilapsi elokuviin.
9. Kummilapsen kanssa peliin. Jos kummilapsesi tykkää seurata urheilua, vie hänet katsomaan kyseisen lajin peliä.
10. Lautapelipäivä. Lautapelit ovat paitsi opettavat monia hyödylilsiä asioita, ne ovat myös mitä parhainta ajanvietettä. Järjestä kummilpsesi kanssa ”pelipäivä”.

(Suomen ev.lut.kirkko/kumminkaa.fi)

Etelä-Pohjanmaan perheasiainneuvottelukeskus

Alajärven toimipiste

Kirkontuvalla kanssasi keskustelee perheneuvoja Unto Kangasniemi. Palvelut ovat maksuttomia.

Ajanvaraus arkisin klo 8.00-12.00 p. 06-4214200

Perhetyö
Siunattua ja aurinkoista kesää perhetyön puolesta!
”Kaislikossa suhisee”

KOKO PERHEEN KESÄPÄIVÄ SUVIRANNASSA

Alajärven seurakunnan perhetyö järjestää Suvirannan leirikeskuksessa koko perheen omatoimisen kesäpäivän 4.8. Myös kummit ja isovanhemmat, sekä ystävät ja kaimat ovat tervetulleita kesäpäivän viettoon!

Päivä alkaa Suvirannassa klo 10 ja päättyy klo 16. Suvirantaan voi kuitenkin tulla oman aikataulun mukaan, joko koko päiväksi tai vaikka vain piipahtamaan. Varsinaista ohjattua toimintaa ei ole, vaan perheet saavat nauttia päivästä vapaasti tutustumalla Suvirannan kauniiseen luontoon esimerkiksi saunomalla ja uimalla. Myös soutuvene ja onkivavat ovat pienten ja suurten käytössä.

Seurakunta tarjoaa maukkaat makkarat ja lättytaikinat, joten grillaamista ja lättyjen paistoa voi kokeilla leirivalkealla. Reppuun voi pakata myös omia eväitä. Ruoan lomassa voi ratsastaa keppihevosilla, pelata lentopalloa ja lautapelejä, tai vaikka osallistua reppupyhikseen, joka järjestetään klo 12 ja klo 14.

Päivä on kaikille maksuton, eikä päivään tarvitse ilmoittautua. Sateen sattuessa tapahtuma toteutetaan sisätiloissa. Suvirannan leirikeskuksen löydät Kaartusen järven rannalta osoitteesta: Suvirannantie 250, 62830 Luoma-aho

Nähdään Suvirannassa!