Jumalanpalveluselämää Alajärvellä ja Lehtimäellä

NettiradioLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Päiväjumalanpalvelus pidetään Alajärven kirkossa sunnuntaisin ja juhlapäivinä klo 10. Alajärven seurakunnassa on messu (ehtoollisjumalanpalvelus) noin kolmesti kuukaudessa. Muulloin vietetään sanajumalanpalvelusta. Lehtimäen kappelissa jumalanpalvelukset ovat joka kk:n 1. sunnuntai klo 10, muutoin klo 13.

Jumalanpalvelus on seurakuntaelämän keskus. Se on Jumalan ja seurakunnan kohtaamisen paikka. Jumala kohtaa kansansa sanassa ja pyhässä ehtoollisessa. Seurakunta vastaa Jumalalle rukouksessa, ylistyksessä ja palvonnassa. Jeesus on luvannut olla läsnä siellä "missä kaksi tai kolme on koolla hänen nimessään.

Jumalanpalveluksessa Jumala palvelee meitä ja me vastaamme siihen Häntä rukoillen, kiittäen ja ylistäen. Ehtoollisella, joka on kasteen lisäksi toinen kirkkomme sakramenteista, saamme kohdata evankeliumin, anteeksiannon sanoman, käsinkosketeltavassa muodossa, leipänä ja viininä. Samalla se on seurakunnan yhteinen ateria, jossa muistellaan Kristusta ja hänen elämäänsä.

Alajärven seurakunnan jumalanpalveluselämässä pyritään monipuolisuuteen siten, että meillä toteutetaan erilaisia jumalanpalveluksia (tuomasmessut, perhekirkot, vauvakirkot...) Jumalanpalveluksen toteuttamisessa on seurakuntalaisilla merkittävä osuus eri tehtävissä.

Jumalanpalveluksen Alajärven kirkossa toivotaan oleva kotoinen, hoitava ja hengellisesti ruokkiva.
Jos haluat tulla palvelemaan yhteisessä messussa esim. tekstinlukijana, esirukoilijana tai muissa tehtävissä niin ota rohkeasti yhteyttä vaikkapa sähköpostilla.

YouTube-video

rukoilevat kädet
Alttari