Lapsityön väki toivottaa joka kotiin onnellista joulun aikaa ja mukavia asioita uudelle vuodelle 2020.

Matkaamme tästä joulun tunnelmiin ja tapaamme työn merkeissä taas loppiaisen jälkeen :)

LAPSI- JA PERHETYÖSSÄ TAPAHTUU:

Alajärven seurakunnan perhekerhon facebookryhmAlajärven kirkko kutsuu...

"Lapset ja nuoret Jumalan silmäteränä"

oli Alajärven seurakunnan vuosi-aiheena 2019. Tämä jatkuu tietenkin taustalla aina, mutta ensi vuonna 2020 nostetaan erityisesti esiin aiheeksi LÄHETYS.

Joka sunnuntai olette tervetulleita jumalanpalveluksiin!

Alajärven kirkosta löytyy LASTENPAIKKA kirkon pääovesta mentäessä kirkon oikeasta siivestä.

TERVETULOA KEVÄTKAUDELLA !

3.2 Kynttilänpäivän perhejumalanpalvelus Alajärven kirkossa. Kutsuvieraina lasten kanssa erityisesti kummit ja isovanhemmat

19.2 klo 10 Laskiaisen pikkukirkko Alajärven kirkossa, kesto n. puoli tuntia. Kirkkohetken jälkeen hurjia laskuja Kirkonmäellä. Omat pulkat ja liukurit mukaan.

15.3 Perhetyön iltamessu Alajärven kirkossa ?

5.4 Palmusunnuntain perhekirkko Lehtimäen kirkossa

8.4 klo 10 Pääsiäisen pikkukirkko Alajärven kirkossa, kesto n. puoli tuntia

29.4 klo 18 Iloisen veikeät Kevätkekkerit Alajärven seurakuntatalolla. Ohjelmaa, toimintapisteitä ja herkkutarjoilut.

11.5 klo 18 4-v synttärit tänä vuonna neljä sormea nostaville :)

24.5 Lapsityön kevätjuhla ja tulevien esikoululaisten siunaaminen uuteen elämänvaiheeseen

klo 10 Alajärven kirkossa             klo 13  Lehtimäen kirkossa

********************************************************************************************************

Seurakuntavaaleissa valituksi tullut Rippe Reipas lupaa tunkea nenänpäänsä seurakunnan asioihin muistuttamaan pienten ja pehmeiden asioiden suuruudesta.

LAPSEN ÄÄNI ON TÄRKEÄ ÄÄNI

SIINÄ KUULUU TULEVAISUUS

KATSO SILMIIN JA RAKASTA

10 TEESIÄ VANHEMMALLE on työkalu, joka voi olla avaamassa keskustelua siitä, millä asioilla mahdollistetaan lapsen hyvä lapsuus ja kasvu. Mikä rooli aikuisen valinnoilla ja aenteilla on?

Teesien toivotaan virittävän avointa ja ennakkoluulotonta keskustelua, vihkosen toimittanut Kaisa Aitlahti sanoo. Kyse ei ole vaatimuksista vaan rohkaisusta- että vanhempi osaisi pysähtyä vähän pienempään elämään. Vanhemmuudessa onnistumista ei mitata ulkoisilla puitteilla, eikä muiden kanssa kilpailla siitä, mitä lapsi osaa tai miten pärjää." Teeseillä halutaan kannustaa ympärillä olevia aikuisia uskaltamaan huolehtia omien lisäksi tarvittaessa myös muiden lapsista.

Lisätietoja:

- teeseihin liittyen Seurakuntien Lapsityön keskuksen nettisivulta

- www.mediakasvatus.fi

- www.mediataitokoulu.fi

- http://yle.fi/uutiset/lasten levottomuus lisääntyy

Teesit ja ruutuaikasäännöt liitteinä, kts. sivun alareuna

Alajärven seurakunta kutsuu teidän perhettä näkemään, kuulumaan ja kohtaamaan kirkkoon, Kirkonmäelle ja missä ikinä olemmekin yhdessä Taivaan Isän kämmenellä!

Tarkempia tietoja  muista lapsityön tapahtumista ja pyhäkoulujen aikatauluista (kts. Pyhäkoulut kohta/ kysy Riitalta)  löydät Torstai- ja Järviseutu- lehtien kirkollisista ilmoituksista.

Lapsityötä koskevissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä:

kskiviikkoisin, p. 050-3029537, riitta.kujala@evl.fi vast.lastenohjaaja Riitta Kujala  riitta.kujala(at)evl.fi

Päiväkerho:

ke klo 13-16 ja pe klo 8-14, p. 06-5570828

Lapsityössä mukana lastenohjaajat:  Minna Aho, Helena Koskinen ja Riitta Kujala sekä lapsityöstä vastaava teologi Ann-Mari Häggman- Niemi.

Täältä löydät  myös kommentteja, keskustelunpätkiä ja huumorinkukkia arjesta!...

Retkellä kirkossa

Päiväkerholaisten kevätretkellä oltiin syventymässä Jeesus myrskyssä-kertomukseen. Lapset istuivat kirkon käytävällä huovista tehdyssä veneessä. Kun pappi aloitti kertomuksen sanoen:"Tämä on vähän jännittävä kertomus". Veneestä kuului saman tien pienen pojan kommentti:"Ei mua pelota, mä tiiän tämän kertomuksen!".

Aikuisena tuo kommentti oli pysähdyttävä. Sille päivälle ei muuta saarnaa olisi tarvittukaan.  Ei tarvitse pelätä, minä tiedän tämän jo!

Perhekerhon mummut
Perhekerhon mummut mieluisalla työmaalla!
Perhekerhon tyttö
Mä oon tässä tosi hyvä!!!
vast. lastenohjaaja, pyhäkoulusihteeri
Perhekerhon leikit
"Piippolan vaarilla oli talo..."