YHTEISVASTUU-LAHJOITA MULLE HUOMINEN

Yhteisvastuukeräyksellä 2022 autetaan koronapandemian seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria Suomessa ja maailmalla. Tuotosta 40 prosenttia jää lasten ja nuorten hyväksi Suomessa tehtävään työhön seurakuntien sekä Lasten ja nuorten keskuksen matalan kynnyksen toimintojen kautta. 60 prosentilla avustetaan Kirkon Ulkomaanavun työn kautta kehittyvien maiden katastrofialueiden asukkaita.

Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen kampanjateema ”Lahjoita mulle huominen” nostaa esiin nuorten hädän ja toivottomuuden kokemuksen, jota pitkittynyt korona-aika on lisännyt.

Yhteisvastuukeräyksen keräystuotoista 40 prosenttia lahjoitetaan Suomeen. Puolet Suomeen kohdistetuista keräystuotoista jää paikallisseurakunnille ahdingossa olevien nuorten tukemiseksi tehtävään työhön sekä diakonia-avustuksiin. Toisen puoliskon vuoden 2022 Suomeen kohdistettavasta keräystuotosta saa Lasten ja nuorten keskus, jossa kehitetään matalan kynnyksen jalkautuvia palveluja tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia. Etsivän nuorisotyön Saapas–toimintaa laajennetaan keräystuotolla uusille paikkakunnille ja uutuutena myös kouluihin. Valtakunnallisesti toimivan NettiSaappaan vapaaehtoiset hakeutuvat nuorten luo sosiaalisessa mediassa ja tarjoavat tarvittaessa keskusteluapua. Keräysvaroilla kehitetään myös Moottoripaja– sekä Perheystävä-toimintaa. 60 prosenttia keräystuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta. Rahaston tuella hätäaputyö voidaan katastrofitilanteissa käynnistää nopeasti. Tämänvuotisessa keräyksessä huomioidaan erityisesti Kirkon Ulkomaanavun työ Etelä-Sudanissa, jonne sisällissotaa paenneet perheet ovat palaamassa pakolaisuudesta.

Oman seurakuntamme Yhteisvastuukeräykseen voit lahjoittaa monin tavoin

MobilePay

Lahjoitusnumero 44823

Nettilahjoitus

yhteisvastuu.fi/alajarvi

Tilisiirto

Kirkkopalvelut ry/Yhteisvastuukeräys

Viite 307020

· Aktia FI82 4055 0010 4148 41

· Nordea FI16 2089 1800 0067 75

· OP FI14 5000 0120 2362 28.

KUINKA OLISIN MUKANA ?

· VOISITKO KERÄTÄ LÄHIPIIRISSÄSI LIPPAASEEN?

· KEVÄÄLLÄ KAUPPAKESKUKSISSA?

· VOIT KERTOA OMAN IDEASI

· VOIT LAHJOITTAA OLOTILASSA OLEVAAN LIPPAASEEN KOKO KERÄYSKAUDEN AJAN SYKSYYN SAAKKA

· VAPPUVIIKON TAPAHTUMA TORSTAINA 28.4.2022 klo 11-13

KERÄYSLIPPAAN VOI HAKEA:

-DIAKONIATOIMISTOLTA VASTAANOTTOAIKOINA

-OLOTILAN LIPASINFOSTA KESKIVIIKKONA 9.3.2022 klo 13-14

KIITOS LAHJOITUKSESTASI !

Kirkkopalvelujen keräysluvat RA/2020/639 ja ÅLR 2020/4355.

LISÄTIEDOT: Marja-Terttu Akonniemi 044 3271119

Tästä pääset yhteisvastuun sivuille