Lappajärven alueen diakoniatyö

Lehtimäen alueen diakoniatyö

Vimpelin alueen diakoniatyö

Elämässä tulee toisinaan tilanteita, joissa tuntuu, että omat voimat eivät riitä. Tällaisiin tilanteisiin ei useinkaan löydy mitään yksinkertaisia ohjeita tai neuvoja, jotka heti selvittäisivät vaikeudet. Toisen ihmisen kanssa puhuminen yleensä auttaa.

Seurakunnan diakoniatyöntekijän kanssa voi jakaa elämän iloja ja suruja, työntekijän puoleen voi kääntyää niin hengellisissä kuin taloudellisissakin kysymyksissä. Diakoniatyö on kristillistä rakkaudentyötä, jonka tehtävänä on auttaa niitä, joille muu apu ei ulotu.

Alajärven seurakunnan diakoniatoimisto sijaitsee Kirkontuvalla, käynti talon vasemmasta päädystä.

Työntekijät tavoittaa varmimmin ma, ke ja pe aamulla klo 9.00 -11.00, muulloin sopimuksen mukaan.
Kappeliseurakunnan työntekijän tavoittaa to klo 10.00-12.00. Seurakuntakodilla on diakoniapäivystys to klo 10-12.

Viranhaltijat:

Diakonissa Marja-Terttu Akonniemi, puh. 044 - 3271119
Marja-Tertun työalueet ovat Hoisko, Luoma-aho, Paalijärvi, Teerineva, Uusikylä, Koivumäki, Möksy Kortekylä

Diakoni Virpi Rinne, puh.  044 - 4939102

Virpin työalueet ovat Kurejoki, Haukkala, Isoniemi, Menkijärvi, Saukonkylä, Levijoki, Koskenvarsi

Diakoni Ulla Anttila on virkavapaalla ja hänen sijaisenaan toimii

Diakonissa Merja Rantakangas puh. 044-3271108, työalueena on Lehtimäen kappeliseurakunta

ETELÄ-POHJANMAAN PERHEASIAIN NEUVOTTELUKESKUS

palvelee myös Alajärvellä. Palvelut ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Kirkontuvalla kanssasi keskustelee perheneuvoja Jukka Salomäki.

Ajanvaraus arkisin klo 8.00- 12.00 puh. 06-421 4200.

Keskusteluapua

Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse. Soittajalle ei pyritä tarjoamaan valmiita vastauksia, vaan keskustelukumppani tukee löytämään itse elämään parhaiten sopivia ratkaisuja.

Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla Suomessa

• 01019-0071 suomenkielisille

Diakonian kirppari ja Olotila ovat auki keskiviikkoisin klo 10-17 Alajärven seurakuntatalon alakerrassa. Tervetuloa!

Seurakunnan adressien tuotto käytetään omalla paikkakunnalla tehtävän diakonian hyväksi. Adresseja voi ostaa kirkkoherran virastosta ja kukkakaupoista.

Kirkko tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua puhelimessa ja verkossa, missä tahansa. Voit ottaa yhteyttä myös omaan seurakuntaasi. Keskusteluapua eri elämäntilanteisiin

Talousongelmissa kannattaa ensin ottaa yhteyttä sosiaalitoimistoon. Voit ottaa yhteyttä myös kunnan velkaneuvojaan. Neuvonta on maksutonta.

Talousapua ja -neuvontaa