”Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet, ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen.”
‭‭Ps.‬ ‭91:11-12‬

Diakonian viranhaltija
Alajärven seurakunta

 

Diakonian virkaan kuuluu työalavastuu monipuolisen diakoniatyön toteuttamisesta seurakunnassa. Haemme avoimeen virkaan oma-aloitteista, hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot omaavaa itsenäiseen työskentelyyn pystyvää diakonian ammattilaista. Työn painopisteinä ovat mm. vapaaehtoiset, vanhukset, kotikäyntityö, taloudellinen avustaminen sekä yhteydet jumalanpalveluselämään. Viranhaltijalta edellytetään mahdollisuutta käyttää omaa autoa työssään.

 

Tehtävää vaaditaan piispainkokouksen hyväksymä diakonian virkatutkinto (AMK). Virkaan valittavan on oltava Suomen evankelis-luterilaisen kirkon konfirmoitu jäsen.

Virka edellyttää suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa. Virkaan valitulta edellytetään KL 6:33 §:n mukaisen rikosrekisteriotteen ja KL 6:16 §:n mukaisen lääkärintodistuksen (T-lomake) esittämistä. Virassa sovelletaan 6 kuukauden koeaikaa.

Hakemukset tulee lähettää 31.8.2018 menessä osoitteeseen: Alajärven seurakunta, Kirkkoneuvosto, Kirkkotie 6, 62900  ALAJÄRVI.

 

Virka täytetään 1.11.2018 alkaen. Viran palkkaus vaativuusryhmä 502.

 

Lisätietoja antavat:

diakoni Hille Heinola, 0405572958

kirkkoherra Ari Auranen, 044 7829388

Alajärven seurakunta

Alajärven seurakunnassa on noin 8 500 jäsentä. Seurakuntakokonaisuuteen kuuluu myös Lehtimäen kappeliseurakunta. Päätoimisia työntekijöitä seurakunnassa on 22. Seurakunnassa on 3 diakonin virkaa. Seurakuntalaiset osallistuvat runsaasti ja monimuotoisesti eri tehtäviin.  

Apua elämään


Elämässä tulee toisinaan tilanteita, joissa tuntuu, että omat voimat eivät riitä. Tällaisiin tilanteisiin ei useinkaan löydy mitään yksinkertaisia ohjeita tai neuvoja, jotka heti selvittäisivät vaikeudet. Toisen ihmisen kanssa puhuminen yleensä auttaa. Seurakunnan diakoniatyöntekijän kanssa voi jakaa elämän iloja ja suruja, työntekijän puoleen voi kääntyää niin hengellisissä kuin taloudellisissakin kysymyksissä. Diakoniatyö on kristillistä rakkaudentyötä, jonka tehtävänä on auttaa niitä, joille muu apu ei ulotu.

 

Alajärven seurakunnan diakoniatoimisto sijaitsee Kirkontuvalla, käynti talon vasemmasta päädystä.

Työntekijät tavoittaa varmimmin ma, ke ja pe aamulla klo 9.00 -11.00, muulloin sopimuksen mukaan.
Kappeliseurakunnan työntekijän tavoittaa ma ja to klo 9.00-11.00.
 

Viranhaltijat:

Diakonissa Hille Heinola, puh. 06-5570810
Hillen työalueet ovat Kurejoki, Haukkala, Isoniemi, Menkijärvi, Saukonkylä, Levijoki, Koskenvarsi

Diakoni Ulla Niskala, puh. 06-5570809
Ullan työalueet ovat Hoisko, Luoma-aho, Paalijärvi, Teerineva, Uusikylä, Koivumäki, Möksy Kortekylä

Diakoni Ulla Anttila, puh. 044-3271108
Ullan työalueena on Lehtimäen kappeliseurakunta


ETELÄ-POHJANMAAN PERHEASIAIN NEUVOTTELUKESKUS palvelee myös Alajärvellä. Palvelut ovat käyttäjälleen maksuttomia.  Kirkontuvalla kanssasi keskustelee perheneuvoja Unto Kangasniemi.

Ajanvaraus arkisin klo 8.00- 12.00 puh. 06-421 4200.
 
Keskusteluapua

Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse. Soittajalle ei pyritä tarjoamaan valmiita vastauksia, vaan keskustelukumppani tukee löytämään itse elämään parhaiten sopivia ratkaisuja.

Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla Suomessa

  • 01019-0071 suomenkielisille ja

  • 01019-0072 ruotsinkielisille.

Diakonian kirppari auki Alajärvellä joka keskiviikko klo 10-13 seurakuntatalon alakerrassa. Tervetuloa!

Seurakunnan adressien tuotto käytetään omalla paikkakunnalla tehtävän diakonian hyväksi. Adresseja voi ostaa kirkkoherran virastosta ja kukkakaupoista.

 

Kotikirkkosi on kohtaamista varten. Sinua halutaan kuunnella ja auttaa. Tukea arkeasi elämäsi haasteissa.
Kotikirkkosi on kohtaamista varten. Sinua halutaan kuunnella ja auttaa. Tukea arkeasi elämäsi haasteissa.