Alajärven seurakunnan uutissivu

Uskon jalanjäljillä-luentosarja

Alajärven seurakunta on aiemmin järjestänyt Alfa ja Fides-luentotapahtumia. Tässä uudessa Uskon jalanjäljillä-luentosarjassa paneudutaan moniulotteisesti Raamatusta nouseviin teemoihin.

Luentoillat muodostuvat juonnosta, luennosta, musiikista, iltapalasta sekä yhteisestä keskustelusta.

Luentosarja toteutetaan seurakuntatalossa keskiviikkoisin klo 18:

15.1. Usko-mitä se on? -Ari Auranen

29.1. Alkuseurakunta? - Elina Lapinoja-Pitkänen

12.2. Kristityn vaellus - Harri Silvolahti

26.2. Kolminaisuus - Terho Kanervikkoaho

11.3. Viljellä ja varjella - mitä on ekoteologia? - Ann-Mari Häggman-Niemi

25.3. ¨Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon¨

-Paavalin retoriikka - Elina Lapinoja-Pitkänen

15.4. Messiasprofetioita - Terho Kanrvikkoaho

22.4. Ajan loppu - uuden alku -Ari Auranen

Seurakunnan puhelinsoitot yli 70-vuotiaille

1.4.2020 17.00

Seuraavien viikkojen aikana Alajärven seurakunta lähestyy jäseniään puhelimitse. Seurakunnan työntekijät ottavat yhteyttä yli 70-vuotiaisiin seurakunnan jäseniin. Puhelinyhteyksien täysin kattavaa tavoittavuutta ei voida taata rajoitetuista työntekijä- ja aikaresursseista johtuen, mutta soitot toteutetaan käytännön suomissa puitteissa mahdollisimman moniin koteihin.

Poikkeuksellisen tilanteen keskellä seurakunta kantaa huolta erityisesti kotona asuvista ikäihmisistä. Puhelimitse kysytään kuulumisia ja annetaan mahdollisuus keskustelulle. Lisäksi jäseniä muistutetaan tarpeen mukaan myös oman asuinalueen seurakunnan ja kunnan palveluista.

Alajärven seurakunta on poikkeusolojen myötä avannut myös päivystävän puhelimen, joka on ilmoitettu seurakunnan kotisivuilla ja paikallislehdissä julkaistavissa kirkollisissa uutisissa. Seurakunnan työntekijä on kaikkien ja kaikenikäisten tavoitettavissa päivittäin klo 12-19 viikoittain ilmoitettavassa numerossa.