Uutislistaukseen

Blogi - Tähän on tultu - Jeesuksen armosta, tiedotus- ja lähetyssihteeri Tiina Akomeah

72682803_10221483242537276_7156448420410949632_n.jpg

Blogisti

tiedotus- ja lähetyssihteeri Tiina Akomeah

Muistan ajanjakson lähihistoriassani, kun palasin synnyinseudulleni Lappajärvelle ja tein eräänlaisen inventaarion elämässäni. Mieli kaipasi tilanteisiin, jotka olivat merkinnet minulle jotakin syvällistä. Kävin alakouluni pihamaalla ja muistelin: tässä me konkattiin kavereiden kanssa, tuo oli se keinu, missä minun oli tapana keinua. Sain järjestäjän tehtävässä juosta aika ajoin koulun ympäri lehmankello kädessä välitunnin päättymisen merkiksi. Ai, sitä kellon voimakasta ääntä. Voi miten tuo kaikki vaikutti niin ihanalta. Lapsena se elämä oli huoletonta, hyvä huolenpito ja hoiva kodissa oli riittävää, koin olevani rakastettu.

Entä sitten lapsuuskoti. Siihen kytkeytyi muistoja läheisesti, sisaret, leikit, äiti ja isä. Naapurit ja heidän kanssaan tehdyt jekut! Muistan vieläkin lorun, jonka naapurin veljekset Tapani ja Jouko sepittivät aina minut nähdessään: "Pikku-Tiina tinnari on ilman toista kenkää, etsimään nyt menkää, ehkä löytyis toinen aivan samanmoinen, sitten pikku-Tiinalla olis taas kaksi somaa kenkää!" Olen kyllä vieläkin mestari saamaan tavaroitani kadoksiin tarvittaessa ;)

Mutta suurin asia näistä muistoista huolimatta tai ehkä juuri siksi on se, että koti ja elämänkokemukset saivat minut turvallisuudentunteessa etsimään vieläkin suurempaa TURVAA eli Jeesusta Kristusta. Kun saa kokea olevansa rakastettu, kaikki se mitä saa, tuntuu liian  hyvältä ollakseen totta, miettii, kuka onkaan se lahjan antaja? Se on Jeesus Vapahtaja. Vaustaukseksi muodostuu oivallus: "Kaikki yhdessä vaikuttavat niiden parhaaksi, jotka Jeesusta rakastavat." -raamattu.

Emme saa valita perheitämme, emme kotia tai olosuhteita, joihin synnymme, mutta se ei olekaan se asian ydin. Ydin on ymmärtää olevansa Jeesuksen rakastama, hänen huomionsa keskipiste, hänen auttavan käden ulottuvissa joka hetki. Herra korjaa antamansa elämän aikana monia asioita ja antaa hyviä kokemuksia niille, joiden elämä on ollut kaaosta lapsuudesta asti.

Me emme tiedä vastausta kaikkeen, vaikka meillä olisi miten korkeaa koulutusta tai tietoa siitä, että voisimme ratkaista vaikka kuinka vaikeita teologisia kysymyksiä, mutta usein joudumme nöyrtymään sen edessä, että Herra tietää parhaiten. Herran ymmärrys on kaikkea ymmärrystä ylempi, olisiko sen parempaa turvaa kuin antaa hänen säätää ja päättää elämämme kulusta niin, että me teemme osamme ja hän tekee loput. Tähän on siis tultu - sinä ja minä, Jumalan armosta. <3

23.10.2019 18.03