Alajärven seurakunnan uutissivu

Pysy kirkossa-kirkon puolesta,kirkon parhaaksi!

Kirkkohallituksen osallistuminen pride-kampanjaan on saattanut monet kristityt ja luterilaista kirkkoa ulkopuoleltakin arvioivat hämmennykseen. Osa luterilaisista jäsenistä on päättänyt erota kirkosta ja osan eroamispäätöksen kynnys on entisestään madaltunut, koska kirkon ajatellaan muuttaneen näkemyksensä kristillisestä-naisen ja miehen välisestä-avioliittokäsityksestä. Kirkon oppinäkemys avioliitosta on yhä luettavissa Raamatusta sekä lukuisista kirkossa laadituista virallisista dokumenteista, joissa avioliittokäsitys on selkokielisesti Jumalan asettama liitto. Sen osapuolina ovat mies ja nainen. Luterilaisen kirkon pappi on siten velvoitettu toimimaan kirkon kannan mukaisesti, muulla tavoin toimiminen on vastoin kirkon virallista kantaa ja pappisviran velvollisuuksia, minkä seurakuksena on anarkia, kaaos. Kirkko ei siis ole muuttanut virallista avioliittonäkemystään kirkolliskokouksen päätöksellä.

Kristillinen avioliittonäkemys ei sulje pois kirkon tehtävää pitää heikompien puolta tai puolustaa ihmisten arvokkuutta riippumatta ihmisen seksuaali-identiteetistä, vakaumuksesta, mielipiteestä tai muusta syystä. Kirkon ja sen jokaisen jäsenen on pidettävä kiinni edellä mainitusta periaatteesta. Kirkon tehtävänä on viestiä ja viedä evankeliumin sanoma Jeesuksesta kaikille ihmisille ja myös osoittaa lähimmäisen rakkautta.

Kirkosta ei kannata erota sen perusteella, että joku sen yksittäisistä työntekijöistä irtaantuu julkisesti kirkon opista tai yhteisistä linjauksista. Kirkon jäsenyys on monimerkityksellinen asia. Paitsi, että siinä on kyse subjektiivisista oikeuksista, joissa on saatu kosketus pelastussanoman historialliseen jatkumoon, jäsenyyden kautta mahdollistuu myös objektiivisina asioina muiden muassa kirkon auttamistyö heikommassa asemassa olevien parissa tai kasvatuksellinen työ lasten sekä nuorten hyväksi. Kirkko on monin tavoin puutteellinen ja siitä on aina löydettävissä kritisoitavaa. Sen jäsenet eivät ole täydellisiä, mutta sillä on hallussaan suurenmoinen lupaus anteeksiannosta ja uudelleen aloittamisen mahdollisuudesta.

Nyt on aika rukoilla ja tehdä työtä-ora et labora-kirkon perustehtävän mukaisesti: kutsumme ihmisiä armollisen Jumalan yhteyteen.

Ari Auranen

Alajärven seurakunnan kirkkoherra

Special- lähetysilta "Kristittyjen tilanne maailmassa" Alajärvellä 16.10.

7.10.2019 09.21

Jimmy_L.png

Nyt rysähtää Jeesus-pommi. :Tatuoitu mies, entinen vankilakundi ja päideriippuvuudesta kärsinyt Jimmy Huhtala alkoi kiinnostua Jeesus-jutuista tai toisinpäin Jeesus alkoi kiinnostua hänestä! Uskon kautta löytyi uusi elämä ja kutsutehtävä <3
Jimmy vierailee lähetysillassa Alajärvellä keskiviikkona 16.10. klo 18.30 Alajärven seurakuntatalolla. Ilta alkaa kaffeilla. Tätä nykyä Jimmy työskentelee puhujalähettiläänä lähetysjärjestö Open Doorissa. Hän kertoo työstä seuraavaa:

-Pääsääntöisesti kristittyjen vainot ovat kovimpia maissa, joissa vain murto-osa kansasta on kristittyjä. Itselleni on aina ollut tärkeää saada evankeliumi sellaisten ihmisten ja kansojen tietoon, jotka eivät sitä ole ennen kuulleet. Vainottujen seurakuntien pastorit tarvitsevat rukouksiamme ja tukeamme saattaakseen tehtäväänsä eteenpäin, viedäkseen sanoman Jeesuksesta oman kansansa keskuuteen. Ulkopuolelta tapahtuva lähetystyö on näissä maissa erittäin haastavaa ja jopa mahdotonta.
Illan juontaa lähetyssihteeri Tiina Akomeah. Illassa nähdään kuvia maailmalta ja Jimmy kertoo osin myös omaa uskon tarinaansa illassa, jonne kaikille on avoimet ovet. Tilaisuuden järjestää Alajärven seurakunnan lähetystyön toimintaryhmä.

Kuvateksti: Open doors -lähetysjärjestön puhujalähettiläs Jimmy Huhtala vierailee Alajärvellä ke 16.10. Alajärven seurakuntatalolla alk. klo 18.30.