Alajärven seurakunnan uutissivu

Pysy kirkossa-kirkon puolesta,kirkon parhaaksi!

Kirkkohallituksen osallistuminen pride-kampanjaan on saattanut monet kristityt ja luterilaista kirkkoa ulkopuoleltakin arvioivat hämmennykseen. Osa luterilaisista jäsenistä on päättänyt erota kirkosta ja osan eroamispäätöksen kynnys on entisestään madaltunut, koska kirkon ajatellaan muuttaneen näkemyksensä kristillisestä-naisen ja miehen välisestä-avioliittokäsityksestä. Kirkon oppinäkemys avioliitosta on yhä luettavissa Raamatusta sekä lukuisista kirkossa laadituista virallisista dokumenteista, joissa avioliittokäsitys on selkokielisesti Jumalan asettama liitto. Sen osapuolina ovat mies ja nainen. Luterilaisen kirkon pappi on siten velvoitettu toimimaan kirkon kannan mukaisesti, muulla tavoin toimiminen on vastoin kirkon virallista kantaa ja pappisviran velvollisuuksia, minkä seurakuksena on anarkia, kaaos. Kirkko ei siis ole muuttanut virallista avioliittonäkemystään kirkolliskokouksen päätöksellä.

Kristillinen avioliittonäkemys ei sulje pois kirkon tehtävää pitää heikompien puolta tai puolustaa ihmisten arvokkuutta riippumatta ihmisen seksuaali-identiteetistä, vakaumuksesta, mielipiteestä tai muusta syystä. Kirkon ja sen jokaisen jäsenen on pidettävä kiinni edellä mainitusta periaatteesta. Kirkon tehtävänä on viestiä ja viedä evankeliumin sanoma Jeesuksesta kaikille ihmisille ja myös osoittaa lähimmäisen rakkautta.

Kirkosta ei kannata erota sen perusteella, että joku sen yksittäisistä työntekijöistä irtaantuu julkisesti kirkon opista tai yhteisistä linjauksista. Kirkon jäsenyys on monimerkityksellinen asia. Paitsi, että siinä on kyse subjektiivisista oikeuksista, joissa on saatu kosketus pelastussanoman historialliseen jatkumoon, jäsenyyden kautta mahdollistuu myös objektiivisina asioina muiden muassa kirkon auttamistyö heikommassa asemassa olevien parissa tai kasvatuksellinen työ lasten sekä nuorten hyväksi. Kirkko on monin tavoin puutteellinen ja siitä on aina löydettävissä kritisoitavaa. Sen jäsenet eivät ole täydellisiä, mutta sillä on hallussaan suurenmoinen lupaus anteeksiannosta ja uudelleen aloittamisen mahdollisuudesta.

Nyt on aika rukoilla ja tehdä työtä-ora et labora-kirkon perustehtävän mukaisesti: kutsumme ihmisiä armollisen Jumalan yhteyteen.

Ari Auranen

Alajärven seurakunnan kirkkoherra

Teemasarjaillat 10.9., 8.10. ja 5.11. Alajärvellä

30.8.2019 09.24

Pesut_THUMB.png
    Syksyn 2019 teemasarja Alajärvellä
Ajan ilmiöt -teemasarja Alajärvellä

”Yksikään ihminen ei ole saari”, kirjoitti englantilainen runoilija John Donne 1600-luvulla. Sitä eivät ole myöskään valtiot – ei edes Suomi. Vieraat aatteet ja ideologiat kulkeutuvat aina pohjolan perukoille saakka. Samalla myös uskonnollinen kenttä paisuu ja pullistuu.

Ajan ilmiöt -teemasarja pyrkii tuomaan selkeyttä sekavuuden keskelle. Sarja pureutuu pinnalla oleviin ilmiöihin ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Ydinkysymys kuuluu: mitä kristityn tulisi tästä kaikesta ajatella?

Ti 10.9. klo 18.30 "Seksihullu kulttuuri" (seurakuntatalolla)
Mediamaailma on kyllästetty seksillä. Sitä tihkuu joka tuutista. Samalla perinteinen avioliittokäsitys on ajautunut paitsioon. Millaiset arvot vaikuttavat nykykehityksen taustalla? Miten elää kristittynä seksihullun kulttuurin keskellä? Onko Raamattu seksuaalikielteinen kirja?
  • alustus Lasse Pesu
  • juonto Matleena Saukko

Ti 8.10. klo 18.30 "Ihmeet ja äärikarismaattisuus" (seurakuntatalolla)
Karismaattisen kristillisyyden suosio kasvaa. Sen parissa painotetaan armolahjojen käyttöä ja Pyhän Hengen uudistavaa vaikutusta. Mutta toimiiko Jumala vain siellä, missä sattuu ja tapahtuu? Mitä tulisi ajatella profetioista, ihmeistä ja Jumalan välittömästä puheesta? Entä mitä on raitis kristillinen usko?
  • alustus Lasse Pesu
  • juonto Ritva Leppäaho
Ti 5.11.klo 18.30 "Antisemitismi - miksi juutalaisia vihataan?" (seurakuntatalolla)
Liikkumisrajoituksia, ylimääräisiä veroja, täyteen ahdettuja kaasukammioita… Juutalaisvihalla on pitkä ja pimeä historia. Miksi juutalaisvastaisuus nostaa päätään ympäri Eurooppaa? Entä miksi kristityn tulisi muistaa juutalaiset juurensa? Miten ylipäätään pitäisi suhtautua toisin uskoviin?
  • alustus Juha Vihriälä
  • juonto Elina Järvinen