Alajärven seurakunnan uutissivu

Pysy kirkossa-kirkon puolesta,kirkon parhaaksi!

Kirkkohallituksen osallistuminen pride-kampanjaan on saattanut monet kristityt ja luterilaista kirkkoa ulkopuoleltakin arvioivat hämmennykseen. Osa luterilaisista jäsenistä on päättänyt erota kirkosta ja osan eroamispäätöksen kynnys on entisestään madaltunut, koska kirkon ajatellaan muuttaneen näkemyksensä kristillisestä-naisen ja miehen välisestä-avioliittokäsityksestä. Kirkon oppinäkemys avioliitosta on yhä luettavissa Raamatusta sekä lukuisista kirkossa laadituista virallisista dokumenteista, joissa avioliittokäsitys on selkokielisesti Jumalan asettama liitto. Sen osapuolina ovat mies ja nainen. Luterilaisen kirkon pappi on siten velvoitettu toimimaan kirkon kannan mukaisesti, muulla tavoin toimiminen on vastoin kirkon virallista kantaa ja pappisviran velvollisuuksia, minkä seurakuksena on anarkia, kaaos. Kirkko ei siis ole muuttanut virallista avioliittonäkemystään kirkolliskokouksen päätöksellä.

Kristillinen avioliittonäkemys ei sulje pois kirkon tehtävää pitää heikompien puolta tai puolustaa ihmisten arvokkuutta riippumatta ihmisen seksuaali-identiteetistä, vakaumuksesta, mielipiteestä tai muusta syystä. Kirkon ja sen jokaisen jäsenen on pidettävä kiinni edellä mainitusta periaatteesta. Kirkon tehtävänä on viestiä ja viedä evankeliumin sanoma Jeesuksesta kaikille ihmisille ja myös osoittaa lähimmäisen rakkautta.

Kirkosta ei kannata erota sen perusteella, että joku sen yksittäisistä työntekijöistä irtaantuu julkisesti kirkon opista tai yhteisistä linjauksista. Kirkon jäsenyys on monimerkityksellinen asia. Paitsi, että siinä on kyse subjektiivisista oikeuksista, joissa on saatu kosketus pelastussanoman historialliseen jatkumoon, jäsenyyden kautta mahdollistuu myös objektiivisina asioina muiden muassa kirkon auttamistyö heikommassa asemassa olevien parissa tai kasvatuksellinen työ lasten sekä nuorten hyväksi. Kirkko on monin tavoin puutteellinen ja siitä on aina löydettävissä kritisoitavaa. Sen jäsenet eivät ole täydellisiä, mutta sillä on hallussaan suurenmoinen lupaus anteeksiannosta ja uudelleen aloittamisen mahdollisuudesta.

Nyt on aika rukoilla ja tehdä työtä-ora et labora-kirkon perustehtävän mukaisesti: kutsumme ihmisiä armollisen Jumalan yhteyteen.

Ari Auranen

Alajärven seurakunnan kirkkoherra

Tule kokeilemaan karaokevirsiä 15.8.!

5.8.2019 11.41

67708295_10220844421047138_6014460914697240576_n_M.jpg
Lehtimäen kappelissa järjestetään 15. elokuuta alkaen klo 19 virsikaraoke-/ yhteislauluilta, jossa päästään samalla joukolla testaamaan seurakuntakodin keväällä asennettua AV-laitteistoa. Tule rohkeasti laulamaan tai hyräilemään mukana tuttuja virsiä ja hengellisiä lauluja. Ota mukaan ystäväsikin. Yleisö ja solistit päättävät, mitä listalta lauletaan, mutta tarjolla olevat laulut sopivat erityisesti kesäiltaan ja elämän kulkuun. Tilaisuus alkaa siis klo 19; kahvipannu on kuumana jo puoli tuntia aiemmin.

Valikoimasta esimerkkejä laulujen sanoin:

- "Täällä pohjantähden alla. Maan korvessa. Yö saapunut on ylle niittyjen. Hiljainen tienoo. Mua siipeis suojaan kätke. Pidä minusta kiinni. - Silmäni aukaise. Nousta sain aamuun. Kaikki päiväs lausuu hän.  Päivä vain ja hetki kerrallansa. Sun harteillasi. Jumalan kämmenellä. - Jumala loi. Maksettu on. Oi ihmeellistä armoa. Kun katson ristin ihmettä. Kiitos sulle Jumalani. Tahdon kiittää Herraa. Mun kanteleeni kauniimmin. - Sinä Jeesus ymmärrät parhaiten. Jeesus sinä itsekin. Armoas Herra suo. Siunaa koko maailmaa. Hiljaa kuin keinuen. Sua kohti Herrani. Viimeisen laulun vielä laulan..." jne...

Tervetuloa!