Alajärven seurakunnan uutissivu

Pysy kirkossa-kirkon puolesta,kirkon parhaaksi!

Kirkkohallituksen osallistuminen pride-kampanjaan on saattanut monet kristityt ja luterilaista kirkkoa ulkopuoleltakin arvioivat hämmennykseen. Osa luterilaisista jäsenistä on päättänyt erota kirkosta ja osan eroamispäätöksen kynnys on entisestään madaltunut, koska kirkon ajatellaan muuttaneen näkemyksensä kristillisestä-naisen ja miehen välisestä-avioliittokäsityksestä. Kirkon oppinäkemys avioliitosta on yhä luettavissa Raamatusta sekä lukuisista kirkossa laadituista virallisista dokumenteista, joissa avioliittokäsitys on selkokielisesti Jumalan asettama liitto. Sen osapuolina ovat mies ja nainen. Luterilaisen kirkon pappi on siten velvoitettu toimimaan kirkon kannan mukaisesti, muulla tavoin toimiminen on vastoin kirkon virallista kantaa ja pappisviran velvollisuuksia, minkä seurakuksena on anarkia, kaaos. Kirkko ei siis ole muuttanut virallista avioliittonäkemystään kirkolliskokouksen päätöksellä.

Kristillinen avioliittonäkemys ei sulje pois kirkon tehtävää pitää heikompien puolta tai puolustaa ihmisten arvokkuutta riippumatta ihmisen seksuaali-identiteetistä, vakaumuksesta, mielipiteestä tai muusta syystä. Kirkon ja sen jokaisen jäsenen on pidettävä kiinni edellä mainitusta periaatteesta. Kirkon tehtävänä on viestiä ja viedä evankeliumin sanoma Jeesuksesta kaikille ihmisille ja myös osoittaa lähimmäisen rakkautta.

Kirkosta ei kannata erota sen perusteella, että joku sen yksittäisistä työntekijöistä irtaantuu julkisesti kirkon opista tai yhteisistä linjauksista. Kirkon jäsenyys on monimerkityksellinen asia. Paitsi, että siinä on kyse subjektiivisista oikeuksista, joissa on saatu kosketus pelastussanoman historialliseen jatkumoon, jäsenyyden kautta mahdollistuu myös objektiivisina asioina muiden muassa kirkon auttamistyö heikommassa asemassa olevien parissa tai kasvatuksellinen työ lasten sekä nuorten hyväksi. Kirkko on monin tavoin puutteellinen ja siitä on aina löydettävissä kritisoitavaa. Sen jäsenet eivät ole täydellisiä, mutta sillä on hallussaan suurenmoinen lupaus anteeksiannosta ja uudelleen aloittamisen mahdollisuudesta.

Nyt on aika rukoilla ja tehdä työtä-ora et labora-kirkon perustehtävän mukaisesti: kutsumme ihmisiä armollisen Jumalan yhteyteen.

Ari Auranen

Alajärven seurakunnan kirkkoherra

Kesäehtoolliskirkko kutsuu Alajärvellä 19.6.

7.6.2019 10.12

Harri Kuhalampi_XL.jpg

"On kesän kirkas huomen..." lauletaan vanhassa ja tutussa laulussa ja niin on tunnelma myös tulevassa kesäehtoolliskirkossa, jota vietetään Gabrielin kirkossa keskiviikkona 19.6. klo 13 alkaen Alajärvellä. Kirkossa saarnaa kesäpappi Harri Kuhalampi ja messun jälkeen nautitaan yhdessä kirkkokahvit seurakuntatalolla.

Viime kesänä ilahdutti erityisesti se, että kirkossa oli kaikenikäisiä ihmisiä. Monet olivat kutsuneet ja tarjonneet kirkkokyytejä naapureille ja vanhuksille, joiden muuten on hankala kulkea tai päästä omin neuvoin kirkkoon. Tällainen lähimmäisyyden osoitus on lämmin ele ja ilahduttaa monen mielen. Eiköhän tehdä tänä kesänä samoin? Nähdään kirkossa!

Kuvateksti: Kesäpappi Harri Kuhalampi saarnaa kesäehtoolliskirkossa 19.6. klo 13. Kuhalampi toimii kesän ajan papin tehtävissä Alajärvellä ja Lehtimäellä. Hän  on toiminut muun muassa Eu:n erityisavustajana, lähetystyössä ja nyt Ely:n palveluksessa. Koulutukseltaan hän on teologian tohtori ja lapsuuden juuret löytyvät Lehtimäeltä.