Alajärven seurakunnan uutissivu

Pysy kirkossa-kirkon puolesta,kirkon parhaaksi!

Kirkkohallituksen osallistuminen pride-kampanjaan on saattanut monet kristityt ja luterilaista kirkkoa ulkopuoleltakin arvioivat hämmennykseen. Osa luterilaisista jäsenistä on päättänyt erota kirkosta ja osan eroamispäätöksen kynnys on entisestään madaltunut, koska kirkon ajatellaan muuttaneen näkemyksensä kristillisestä-naisen ja miehen välisestä-avioliittokäsityksestä. Kirkon oppinäkemys avioliitosta on yhä luettavissa Raamatusta sekä lukuisista kirkossa laadituista virallisista dokumenteista, joissa avioliittokäsitys on selkokielisesti Jumalan asettama liitto. Sen osapuolina ovat mies ja nainen. Luterilaisen kirkon pappi on siten velvoitettu toimimaan kirkon kannan mukaisesti, muulla tavoin toimiminen on vastoin kirkon virallista kantaa ja pappisviran velvollisuuksia, minkä seurakuksena on anarkia, kaaos. Kirkko ei siis ole muuttanut virallista avioliittonäkemystään kirkolliskokouksen päätöksellä.

Kristillinen avioliittonäkemys ei sulje pois kirkon tehtävää pitää heikompien puolta tai puolustaa ihmisten arvokkuutta riippumatta ihmisen seksuaali-identiteetistä, vakaumuksesta, mielipiteestä tai muusta syystä. Kirkon ja sen jokaisen jäsenen on pidettävä kiinni edellä mainitusta periaatteesta. Kirkon tehtävänä on viestiä ja viedä evankeliumin sanoma Jeesuksesta kaikille ihmisille ja myös osoittaa lähimmäisen rakkautta.

Kirkosta ei kannata erota sen perusteella, että joku sen yksittäisistä työntekijöistä irtaantuu julkisesti kirkon opista tai yhteisistä linjauksista. Kirkon jäsenyys on monimerkityksellinen asia. Paitsi, että siinä on kyse subjektiivisista oikeuksista, joissa on saatu kosketus pelastussanoman historialliseen jatkumoon, jäsenyyden kautta mahdollistuu myös objektiivisina asioina muiden muassa kirkon auttamistyö heikommassa asemassa olevien parissa tai kasvatuksellinen työ lasten sekä nuorten hyväksi. Kirkko on monin tavoin puutteellinen ja siitä on aina löydettävissä kritisoitavaa. Sen jäsenet eivät ole täydellisiä, mutta sillä on hallussaan suurenmoinen lupaus anteeksiannosta ja uudelleen aloittamisen mahdollisuudesta.

Nyt on aika rukoilla ja tehdä työtä-ora et labora-kirkon perustehtävän mukaisesti: kutsumme ihmisiä armollisen Jumalan yhteyteen.

Ari Auranen

Alajärven seurakunnan kirkkoherra

Tiekirkot avaavat ovensa Alajärvellä ja Lehtimäellä 10.6. alkaen

31.5.2019 16.30

Tiekirkot odottavat ovet avoimina pääteiden varsilla ympäri kesäistä Suomea. Kun kaipaat vaihtelua moottoritiemeininkiin, paina jarrua tiekirkko -liikennemerkin nähdessäsi. Astu kirkkoon ja pidä toisenlainen tauko rauhasta, kauneudesta ja pyhästä nauttien. Talleta reppuusi ripaus suojelusta ja jatka matkaasi kevein kesämielin. Vuodesta toiseen avoinna on noin 265 tiekirkkoa ympäri Suomea. Euroopasta tiekirkkoja löytyy Virosta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Saksasta.

Kohtaamisten tiekirkko

Alajärven tiekirkko on auki kesän 2019 aikana sunnuntaista perjantaihin klo 11-18 aikavälillä 10.6.-18.8.2019 ja lauantaisin klo 11-16. Lehtimäen kappelin kirkko puolestaan arkisin klo 11-16 aikavälillä 10.6.-16.8.2019.

Alajärven kirkossa on oppaat alkukesän ajan ja loppukesää päivystävät eri järjestöt: Seniorit, Eläkeläiset ja Sydänyhdistys. Myös erityisopastuksia on saatavilla. Seuraa kirkollisten tiedotuksia asian tiimoilta.

Alajärvellä on nyt neljäs kesä, kun tiekirkossa on aika ajoin kuuntelija paikalla. Pihaopastetaulun ja somen tiedotusten avulla asiaa voi seurata. Kyseessä on luottamuksellinen kuuntelija, joka on käytettävissä keskusteluun, rukoukseen tai ihan arjen asioiden jakamiseen niin halutessa. Rintanapista "Saa puhua" kuuntelijan tunnistaa. Lehtimäellä kirkkoa päivystää Eläkeyhdistyksen väki ja kirkossa on myös pientä tarjoilua.