Alajärven seurakunnan uutissivu

 

Uskon jalanjäljillä-luentosarja

Alajärven seurakunta on aiemmin järjestänyt Alfa ja Fides-luentotapahtumia. Tässä uudessa Uskon jalanjäljillä-luentosarjassa paneudutaan moniulotteisesti Raamatusta nouseviin teemoihin.

Luentoillat muodostuvat juonnosta, luennosta, musiikista, iltapalasta sekä yhteisestä keskustelusta.

Luentosarja toteutetaan seurakuntatalossa keskiviikkoisin klo 18:

15.1. Usko-mitä se on? -Ari Auranen

29.1. Alkuseurakunta? - Elina Lapinoja-Pitkänen

12.2. Kristityn vaellus - Harri Silvolahti

26.2. Kolminaisuus - Terho Kanervikkoaho

11.3. Viljellä ja varjella - mitä on ekoteologia? - Ann-Mari Häggman-Niemi

25.3. ¨Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon¨

-Paavalin retoriikka - Elina Lapinoja-Pitkänen

15.4. Messiasprofetioita - Terho Kanrvikkoaho

22.4. Ajan loppu - uuden alku -Ari Auranen

 

Uutislistaukseen

Tiekirkot avaavat ovensa Alajärvellä ja Lehtimäellä 10.6. alkaen

31.5.2019 16.30

Tiekirkot odottavat ovet avoimina pääteiden varsilla ympäri kesäistä Suomea. Kun kaipaat vaihtelua moottoritiemeininkiin, paina jarrua tiekirkko -liikennemerkin nähdessäsi. Astu kirkkoon ja pidä toisenlainen tauko rauhasta, kauneudesta ja pyhästä nauttien. Talleta reppuusi ripaus suojelusta ja jatka matkaasi kevein kesämielin. Vuodesta toiseen avoinna on noin 265 tiekirkkoa ympäri Suomea. Euroopasta tiekirkkoja löytyy Virosta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Saksasta.

Kohtaamisten tiekirkko

Alajärven tiekirkko on auki kesän 2019 aikana sunnuntaista perjantaihin klo 11-18 aikavälillä 10.6.-18.8.2019 ja lauantaisin klo 11-16. Lehtimäen kappelin kirkko puolestaan arkisin klo 11-16 aikavälillä 10.6.-16.8.2019.

Alajärven kirkossa on oppaat alkukesän ajan ja loppukesää päivystävät eri järjestöt: Seniorit, Eläkeläiset ja Sydänyhdistys. Myös erityisopastuksia on saatavilla. Seuraa kirkollisten tiedotuksia asian tiimoilta.

Alajärvellä on nyt neljäs kesä, kun tiekirkossa on aika ajoin kuuntelija paikalla. Pihaopastetaulun ja somen tiedotusten avulla asiaa voi seurata. Kyseessä on luottamuksellinen kuuntelija, joka on käytettävissä keskusteluun, rukoukseen tai ihan arjen asioiden jakamiseen niin halutessa. Rintanapista "Saa puhua" kuuntelijan tunnistaa. Lehtimäellä kirkkoa päivystää Eläkeyhdistyksen väki ja kirkossa on myös pientä tarjoilua.