Uutislistaukseen

yv_sydan_logo_rgb_1_THUMB.jpg

Yhteisvastuu tukee lasten ja nuorten koulutusta 6.2.

24.1.2019 10.36

Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

Evankelisluterilaisen kirkon suurkeräys – lähimmäisenrakkauden kansanliike -  on jälleen ajankohtainen. Yhteisvastuukeräyksen juuret ulottuvat aina sotavuosien jälkeiseen aikaan. 

Tänä vuonna Yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua sekä Suomessa että ulkomailla. ”Monelta nuorelta jää koulut käymättä, koska siihen ei ole varaa”- lause kuvaa hyvin tämän vuoden keräyskohdetta. Panostus nuoriin tuntuu hyvältä. Kirkon diakoniarahaston avustuksilla tuetaan nuorten koulutuksen lisäksi myös muita taloudellisesti vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä. Osa keräysvaroista kanavoituu monipuoliseen avustustyöhön oman seurakunnan kautta. Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti. Keräyksen esimies vuonna 2019 on Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura. 

Valtakunnallinen keräys käynnistyy sunnuntaina 3.2.2019 ja tuolloin käynnistyy myös Alajärven seurakunnan ja Lehtimäen kappeliseurakunnan Yhteisvastuukeräys. Alajärvellä keräyksen vastuuhenkilöt kutsuvat Yhteisvastuun ystäviä – myös uusia - jäämään hetkeksi messun jälkeen kirkkoon. Tuolloin saadaan tietoa keräyskohteista, jaetaan keräysmateriaalia ja kenties keksimme uusiakin tapoja tehdä hyvää. Kahvitellaan keskustelun lomassa.

Keskiviikkona 6.2.2019 Yhteisvastuukerääjät jalkautuvat kauppakeskuksiin lippaiden kanssa.  Kesäajan alkaessa sunnuntaina 17.3.2019 on luvassa yllätyksellisen musiikkielämyksen tarjoava kirkkokonsertti. Konsertin  tarkoitus on tehdä hyvää sekä kuulijan mielelle että kolehdin muodossa niille lähimmäisille, joiden elämässä on tällä kertaa avun tarve. Konsertin yksityiskohdat paljastuvat lähempänä ajankohtaa. Lehtimäen kappeliseurakunnassakin tapahtuu kevään aikaan Yhteisvastuun merkeissä. 

Monet  ovat olleet mukana näissä talkoissa aikaisemminkin, kiitos jo etukäteen sekä kerääjille että jokaiselle lahjoittajalle. Keräysasioissa voi ottaa yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijöihin.