Alajärven seurakunnan uutissivu

Pysy kirkossa-kirkon puolesta,kirkon parhaaksi!

Kirkkohallituksen osallistuminen pride-kampanjaan on saattanut monet kristityt ja luterilaista kirkkoa ulkopuoleltakin arvioivat hämmennykseen. Osa luterilaisista jäsenistä on päättänyt erota kirkosta ja osan eroamispäätöksen kynnys on entisestään madaltunut, koska kirkon ajatellaan muuttaneen näkemyksensä kristillisestä-naisen ja miehen välisestä-avioliittokäsityksestä. Kirkon oppinäkemys avioliitosta on yhä luettavissa Raamatusta sekä lukuisista kirkossa laadituista virallisista dokumenteista, joissa avioliittokäsitys on selkokielisesti Jumalan asettama liitto. Sen osapuolina ovat mies ja nainen. Luterilaisen kirkon pappi on siten velvoitettu toimimaan kirkon kannan mukaisesti, muulla tavoin toimiminen on vastoin kirkon virallista kantaa ja pappisviran velvollisuuksia, minkä seurakuksena on anarkia, kaaos. Kirkko ei siis ole muuttanut virallista avioliittonäkemystään kirkolliskokouksen päätöksellä.

Kristillinen avioliittonäkemys ei sulje pois kirkon tehtävää pitää heikompien puolta tai puolustaa ihmisten arvokkuutta riippumatta ihmisen seksuaali-identiteetistä, vakaumuksesta, mielipiteestä tai muusta syystä. Kirkon ja sen jokaisen jäsenen on pidettävä kiinni edellä mainitusta periaatteesta. Kirkon tehtävänä on viestiä ja viedä evankeliumin sanoma Jeesuksesta kaikille ihmisille ja myös osoittaa lähimmäisen rakkautta.

Kirkosta ei kannata erota sen perusteella, että joku sen yksittäisistä työntekijöistä irtaantuu julkisesti kirkon opista tai yhteisistä linjauksista. Kirkon jäsenyys on monimerkityksellinen asia. Paitsi, että siinä on kyse subjektiivisista oikeuksista, joissa on saatu kosketus pelastussanoman historialliseen jatkumoon, jäsenyyden kautta mahdollistuu myös objektiivisina asioina muiden muassa kirkon auttamistyö heikommassa asemassa olevien parissa tai kasvatuksellinen työ lasten sekä nuorten hyväksi. Kirkko on monin tavoin puutteellinen ja siitä on aina löydettävissä kritisoitavaa. Sen jäsenet eivät ole täydellisiä, mutta sillä on hallussaan suurenmoinen lupaus anteeksiannosta ja uudelleen aloittamisen mahdollisuudesta.

Nyt on aika rukoilla ja tehdä työtä-ora et labora-kirkon perustehtävän mukaisesti: kutsumme ihmisiä armollisen Jumalan yhteyteen.

Ari Auranen

Alajärven seurakunnan kirkkoherra

Wonderful Land - Hyvää sanomaa ja nostalgiaa rokulilla 6.7.

30.6.2018 15.14

Wonderful Land - Hyvää sanomaa ja nostalgiaa 6.7.

Wonderful Land tarjoaa kuulijalleen nostalgisen, mutta raikkaan aikamatkan menneeseen – aikaan, jolloin gospelmusiikki oli sanomaltaan vahvaa, melodiat unohtumattomia ja soundit miellyttivät korvaa. Yhtyeen tuotannossa yhdistyvät vanhat ja tutut, välillä myös jo unohtuneet hengellisen musiikin klassikot 50- ja 60 -luvun pop-, rock- ja rautalankamusiikkiin – tyylitajulla ja hyvällä meiningillä tarjoiltuna. Ohjelmistoon kuuluu sekä kotimaisia että ulkomaisia uudelleensovitettuja gospelhelmiä, joita ovat aiemmin versioineet esimerkiksi Pro Fide, Elvis, Johnny Cash ja The Joystrings. Sovitusten ja soundien lisäksi aitoon vanhan ajan tunnelmaan pyritään myös live-esiintymisissä: lavalla nähdään fiftarikampauksia, kellohameita, tummiin pukeutuneita herrasmiehiä ja vanhoja soittimia. Moni onkin sanonut, että Wonderful Land pitää kokea juuri keikalla.

Ensimmäinen albumi ”On kaita tieni” julkaistiin vuonna 2012 ja toinen pitkäsoitto ”Paremmalle Rannalle” (2014) tarjoaa vieläkin pidemmälle hiotun paketin nostalgiaa, svengiä ja hyvää sanomaa.

Tapahtuman järjestevät Rokuliperjantaina palotorin lavalla klo 18.30 yhteyistyössä Alajärven Seurakunta ja Alajärven Helluntaiseurakunta