Alajärven seurakunnan uutissivu

 

Pysy kirkossa-kirkon puolesta,kirkon parhaaksi!

Kirkkohallituksen osallistuminen pride-kampanjaan on saattanut monet kristityt ja luterilaista kirkkoa ulkopuoleltakin arvioivat hämmennykseen. Osa luterilaisista jäsenistä on päättänyt erota kirkosta ja osan eroamispäätöksen kynnys on entisestään madaltunut, koska kirkon ajatellaan muuttaneen näkemyksensä kristillisestä-naisen ja miehen välisestä-avioliittokäsityksestä. Kirkon oppinäkemys avioliitosta on yhä luettavissa Raamatusta sekä lukuisista kirkossa laadituista virallisista dokumenteista, joissa avioliittokäsitys on selkokielisesti Jumalan asettama liitto. Sen osapuolina ovat mies ja nainen. Luterilaisen kirkon pappi on siten velvoitettu toimimaan kirkon kannan mukaisesti, muulla tavoin toimiminen on vastoin kirkon virallista kantaa ja pappisviran velvollisuuksia, minkä seurakuksena on anarkia, kaaos. Kirkko ei siis ole muuttanut virallista avioliittonäkemystään kirkolliskokouksen päätöksellä.

Kristillinen avioliittonäkemys ei sulje pois kirkon tehtävää pitää heikompien puolta tai puolustaa ihmisten arvokkuutta riippumatta ihmisen seksuaali-identiteetistä, vakaumuksesta, mielipiteestä tai muusta syystä. Kirkon ja sen jokaisen jäsenen on pidettävä kiinni edellä mainitusta periaatteesta. Kirkon tehtävänä on viestiä ja viedä evankeliumin sanoma Jeesuksesta kaikille ihmisille ja myös osoittaa lähimmäisen rakkautta.

Kirkosta ei kannata erota sen perusteella, että joku sen yksittäisistä työntekijöistä irtaantuu julkisesti kirkon opista tai yhteisistä linjauksista. Kirkon jäsenyys on monimerkityksellinen asia. Paitsi, että siinä on kyse subjektiivisista oikeuksista, joissa on saatu kosketus pelastussanoman historialliseen jatkumoon, jäsenyyden kautta mahdollistuu myös objektiivisina asioina muiden muassa kirkon auttamistyö heikommassa asemassa olevien parissa tai kasvatuksellinen työ lasten sekä nuorten hyväksi. Kirkko on monin tavoin puutteellinen ja siitä on aina löydettävissä kritisoitavaa. Sen jäsenet eivät ole täydellisiä, mutta sillä on hallussaan suurenmoinen lupaus anteeksiannosta ja uudelleen aloittamisen mahdollisuudesta.

Nyt on aika rukoilla ja tehdä työtä-ora et labora-kirkon perustehtävän mukaisesti: kutsumme ihmisiä armollisen Jumalan yhteyteen.

Ari Auranen

Alajärven seurakunnan kirkkoherra

 

Suven suloinen juhannusjuhla kirkkorannassa 22.6.

8.6.2018 12.37

Alajärven Gabrielin kirkon kupeeseen, kirkkorantaan, odotetaan runsaasti väkeä juhannusaattona 22.6. alkaen klo 18 Suvivirrellä ja lipunnostolla.

 

 Kun nyt toivotaan auringonpaistetta, uskotaan, että sitä saa, mitä tilaa! Mutta jos kuitenkin sää ei suosi ja sataa, juhannusseurat ja messu pidetään kirkossa (säävaraus). Juhannusseuroissa ja messussa saarnaa Terho Kanervikkoaho ja ehtoollisen jaossa avustaa Ritva Leppäaho. Kesäillan yhteislauluina lauletaan Viiskielisestä ja säestäjänä toimii kesäkanttori Elisa Turpela. Illan juontaa Sarita Orava. Illan päätteeksi sytytetään myös perinteinen juhannuskokko.

 

Juhannusjuhlassa on myös tarjoilua. Lähetystyön hyväksi myydään kahvia lisukkeen kera sekä grillimakkaroita ja mehua. Tulkaa joukolla laulamaan, kuuntelemaan sanaa, nauttimaan tarjoilusta ja ottamaan juhannusta vastaan!

« Uutislistaukseen