Uutislistaukseen

Missiokausi avattu Pohjanmaalla ja Alajärvellä - Se on menoa nyt!!!

vmahdollisuus_muutokseennimeton_1_jpg-300x254.jpg

Missioillat kirkossa Alajärvellä 20.3.-22.3.2018:Evankeliumi – Uskon Ydin –teemavuosi on napakymppi Missiolle!

 

Koko Etelä-, Keski-, ja Pohjois-Pohjanmaata koskeva Mediamissio Mahdollisuus muutokseen avaa Alajärven seurakunnan kirkkoherran ja mission päätoimikunnassa toimivan Ari Aurasen vision evankeliumin kärkiteemaan, elämän tarkoituksen löytymiseen uskon kautta.

-Mediamissioita on järjestetty vuodesta 2011 alkaen Helsingin seudulla, Varsinais-Suomessa, Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Satakunnassa, Kymenlaaksossa, Pohjois-Karjalassa ja Lohjalla. Nyt on meidän vuoro Pohjanmaalla, toteaa Ari Auranen.

 

Missio toteuttaa osuvasti seurakunnan omaa vuositeemaa.

 -Nyt on aika katsoa oman elämänsä mahdollisuuksia. Miksi muuttua, moni kysyy? Mahdollisuus muutokseen pyrkii antamaan vastauksia elämän tarkoitukseen, kertaa tiedotus- ja lähetysihteeri Tiina Akomeah.

 Missiossa kerrotaan ihmisten omia stooreja Alajärven kirkossa pidettävissä missioilloissa 20.3.-22.3. klo 18.30. Sanna Joensuu Lehtimäeltä kertoo, mikä traaginen tapahtuma pysäytti hänet elämän ja kuoleman edessä. Sakari Orava, Suomessa ja kansainvälisesti tunnettu urheilukirurgi koki 70-luvulla Kokkolassa vaikuttavan herätyksen ja uskon kohdallaan todeksi. Mikko Rantalahti puolestaan tunnetaan Superpesiksestä ja hän edusti Vimpelin Vetoa. Rantalahtea luonnehdittiin monipuoliseksi taitolyöjäksi, joka roolit pesiksessä vaihtuvat tilanteen mukaan sekä vaihtaja- ja kotiuttajajokerina. Miten miehen elämä rantautui kotipesään uskon kautta? 

Kirkkoilloissa ovat mukana lisäksi Alajärven seurakunnan papit Ann-Mari Häggman-Niemi, Ari Auranen ja Terho Kanervikkoaho. Missioiltojen evankelista Lasse Pesu pureutuu ajankohtaisiin teemoihin: Rikkinäisyydestä eheyteen, Vaatimuksista vapauteen, Merkityksettömyydestä tarkoitukseen. Musiikissa on juuri levyn julkaissut Timpurin Roudarit, Tiemestarin Pojat ja Soihtu.

Oheisohjelmaa Mahdollisuus muutokseen Missioiltojen lisäksi ovat Yrittäjien Hyvän mielen aamiainen 14.3. klo 7.30-9.00 hotelli-ravintola Alvariinissa. Päällikkötason Jamit hotelli-ravintola Alvariinissa, 15.3. klo 18 ja kauppatempaukset S-Marketissa, Halpa-hallissa ja  K-Supermarketissa 16.3. ja 17.3. Taidetyöpaja Villa Väinölässä maanantaina 19.3. Saila Sippola ja Johanna Yamaguchi-Hautamäki ohjaavat näkemään värin, jossa voi elää Jumalan luomana, sekä huomata ja tunnistaa myös maailman meihin jättämä väri klo 18-20. Varkeille on järjestetty 21.3. seurakuntatalolla Donkkis, joka koskee 1-7 –luokkalaisia lapsia klo 18-20. Samaan aikaan on lapsille järjestetty lastenhoitoa ja ohjelmaa Kirkontuvalla. Nuorille perjantaina 23.3. nuortenillassa nyt  Juhanin seurassa katetaan klubi-iltaa yökahvila Risteyspaikassa klo 19. Tapahtumakoordinaattori Elina Järvinen ja rukouskoordinaattori Ritva Leppäaho ovat tehneet työtä Mission eteen eri tapahtumien ja rukouksen koordinoimisessa. 

-Kyse on mittavasta tapahtumasarjasta, jolla pyritään tavoittamaan ihmisiä eri ikäryhmistä. Oheistapahtumat ovat avaamassa ovia hyvin tavallisissa kohtaamispaikoissa, kuten ravintolassa. Esimerkiksi Päällikkötason Jamit hotelli-ravintola Alvariinissa on kertomassa, kuka on meidän koko elämän päällikkö –Jumala.  Hyvän musiikin, kls ja Timpurin Roudareiden tahdeissa hampurilaiset maistuu sanoman äärellä. Ovet yhteyden kokemiseen ja yhteisöllisyyteen on auki, toteaa Elina Järvinen.

-Me rukoilemme 24/7 mission puolesta. Sielunhoito- ja rukouspalvelu on organisoitu myös missioiltoihin kirkkoon ja tapahtuman jälkeenkin vielä rukoillaan, toteaa Ritva Leppäaho.

 IRR-Tv kehottaa myös hengellisistä kysymyksistä kiinnostuneita soittamaan järjestön päivystävään puhelimeen klo 8-23 välisenä aikana joka kotiin postitettavasta Elämäsi mahdollisuus –kirjasesta.

-Mission näkyvyys on huippuluokkaa. IRR-TV:n kanssa tehty yhteistyö auttaa näkyvyydessä niin televisiossa, radiossa, somessa ja lehdissä ja laajasti koko Pohjanmaalla koko maaliskuun ajan, onhan mukana yli 70 seurakuntaa, toteaa tiedotus- ja lähetyssihteeri Tiina Akomeah.

Pohjalaisia positiivisia muutostarinoita maaliskuussa mediassa

Maaliskuun 5. päivänä käynnistyvässä Mahdollisuus Muutokseen -kampanjassa erilaiset ihmiset – muun muassa laulaja, opiskelija, ex-rikollinen, kansanedustaja ja yritysjohtaja – avautuvat rohkeasti kokemistaan vaikeista asioista, joista ei välttämättä puhuta aina julkisesti. Tarinansa mediakampanjalle antaneet kertovat koskettavasti, miten he selvisivät ja löysivät avun ja toivon vaikeaan tilanteeseensa.

Nämä puhuttelevat tarinat tulevat esiin Keski- ja Etelä-Pohjanmaalla sekä Pohjanmaalla neliviikkoisen mediamission aikana mm. sinisävyisten ulko- ja lehtimainosten sekä postin kautta jaettavan Elämäsi Mahdollisuus -kirjan välityksellä. Ruotsinkieliset saavat oman Kraft till Förändring -kirjan. Kirja on myös mahdollista tilata veloituksetta.

Muutoskertomuksista tehdään lisäksi lyhytohjelmia ja haastatteluja, joita voi katsoa maaliskuussa AlfaTV:llä joka ilta klo 21. Tarinat löytyvät myös osoitteesta www.mahdollisuus.fi ja kootusti YouTubesta.

Kampanjan takana on yli 70 Keski- ja Etelä-Pohjanmaan sekä Pohjanmaan suomen- ja ruotsinkielistä kristillistä seurakuntaa yli kirkkokuntarajojen. Vastaavaa seurakuntien yhteistä ponnistusta ei ole aiemmin nähty maakunnissa. Seurakuntien tavoitteena on tuoda kampanjan kautta toivoa erilaisten elämänhaasteiden kanssa kamppaileville ihmisille.

Mahdollisuus Muutokseen -missiokonseptin on kehittänyt Keravalla sijaitseva medialähetysjärjestö IRR-TV. Mediamissioita on järjestetty 2000-luvun aikana yli sadassa kaupungissa eri puolilla maailmaa. Suomessa missioita on ollut kuusi, muun muassa pääkaupunkiseudulla, Varsinais-Suomessa, Kanta- ja Päijät-Hämeessä sekä Pohjois-Karjalassa.

5.3.2018 11.47