Lapsille ja lapsiperheille

 Alajärven seurakunnan perhekerhon facebookryhmä

 

Heipparallaa!  Teitä ilolla odotellaan syyskaudella 2017

                                         8.9. klo 18 Satakielen pihakekkereille.

Kekkereiden "näyttämöllä" seikkaillaan ja rakennetaan. Sinä saat toimia eläintenhoitajana =). Lauletaan ja leikitään aina yhtä leppoisan mukavassa seurassa. Halutessanne voitte osallistua nyyttikesteihin tuomalla yhteiseen pöytään esim. avaamattoman  keksipaketin yms. Muuten kannattaa pakata reppuun herkulliset omat eväät. Makkaran paistokin onnistuu. Satakielen väki tarjoaa mehut ja yllätyspurtavaa =).

 

                                          1.10 klo 10 Mikkelinpäivän perhekirkkoon

Tästä saatte lisätietoa myöhemmin, se on ainakin varmaaa että päiväkerholaiset ovat mukana jumalanpalveluksen toteutuksessa. Kolehdinkanto sujuu jo niin mallikkaasti että ehkäpä joku perhe uskaltautuisi  ottamaan kirkon oven pielessä olevasta tehtävätaulusta jonkun muunkin toimen...=).  Voitte vaikka etukäteen ilmoittautua esirukouksen tekijäksi, tekstin lukijaksi, virsikirjojen jakajaksi ovella jne. Ota yhteyttä Ann-Mari- pappiin p. 044-3271107

 

                                           17.11 klo 18 Lapsenpäivän iloiset Sata hyvää- kekkerit seurakuntatalolla

Nyt on sinivalkoista juhlameininkiä ja upea keikka tulossa koko perheelle! Tästä paljastetaan lisää lähempänä ajankohtaa...kannattaa kuitenkin jo nyt laittaa muistutus kalenteriin.

 

                                              3.12 1.adventtisunnuntain perhekirkko klo 10 Lehtimäen kirkossa

"Pienen aasin askeleet jo kuuluu kaukaa tieltä..". Pienet ja isot tervetuloa astumaan joulun aikaan! Päiväkerholaisten ohjelmaa.

 

                                            13.12 klo 10 Pikkuväen joulukirkko Alajärven kirkossa

          Pikkuväen joulukirkko vie hyvin pienin sipaisuin joulun ajatuksiin. Tilaisuuden kesto n. puoli tuntia.

 

                                             15.12 klo 18 Lapsityön joulujuhla Alajärven kirkossa

Joulujuhla kokoaa päiväkerho- ja pyhäkouluväen sekä kaikki alajärveläiset joulun sanoman äärelle uusin, veikein askelin. Tervetuloa herkistymään ja huvittumaan!

                                                      

 

 

 

 

 

 

                                                                                 

 

 

 

                                                               ********************************************************************                

                                                Hyvän Paimenen kevätjuhlakirkko                              

Juhlakirkossamme 28.5 siunattiin koulutielle syksyllä sekä esikoulun että ensimmäisen luokan aloittavat lapset. Sekä Alajärven että Lehtimäen kirkossa ilmassa oli jännitystä ja suuren juhlan tuntua, kolehdin kerääminenkin sujui mallikkaasti sekä lapsilta että aikuisilta =)! Monen mieli herkistyi saatettaessa tulevaa reppukansaa uuteen elämänvaiheeseen.

Juhlassa saateltiin samalla pitkäaikainen seurakunnan lastenohjaaja Johanna Suutalan nauttimaan eläkeläisen "leppoisan vapaista askartelupäivistä" =).

Ennen kesälaitumille lähtöä nautittiin vielä koko porukalla kesäisestä herkkutarjoilusta.

 

- Alttarion ääreltä on hyvä jatkaa matkaa- poiketkaa tankkaamaan toistekkin =)!

 

                          ILOA,VALOA JATAIVAAN ISÄN SIUNAAMAA KESÄÄ JOKA KOTIIN =)!

 

T. Lapsityön väki Ann-Mari-pappi + lastenohjaajat Helena, Minna ja Riitta

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

KATSO SILMIIN JA RAKASTA

10 TEESIÄ VANHEMMALLE on työkalu, joka voi olla avaamassa keskustelua siitä, millä asioilla mahdollistetaan lapsen hyvä lapsuus ja kasvu. Mikä rooli aikuisen valinnoilla ja aenteilla on?

Teesien toivotaan virittävän avointa ja ennakkoluulotonta keskustelua, vihkosen toimittanut Kaisa Aitlahti sanoo. Kyse ei ole vaatimuksista vaan rohkaisusta- että vanhempi osaisi pysähtyä vähän pienempään elämään. Vanhemmuudessa onnistumista ei mitata ulkoisilla puitteilla, eikä muiden kanssa kilpailla siitä, mitä lapsi osaa tai miten pärjää." Teeseillä halutaan kannustaa ympärillä olevia aikuisia uskaltamaan huolehtia omien lisäksi tarvittaessa myös muiden lapsista.

Lisätietoja:

- teeseihin liittyen Seurakuntien Lapsityön keskuksen nettisivulta

- www.mediakasvatus.fi

- www.mediataitokoulu.fi

- http://yle.fi/uutiset/lasten levottomuus lisääntyy

Teesit ja ruutuaikasäännöt liitteinä, kts. sivun alareuna

 

Alajärven seurakunta kutsuu teidän perhettä näkemään, kuulumaan ja kohtaamaan kirkkoon, kirkonmäelle ja missä ikinä olemmekin yhdessä Taivaan Isän kämmenellä!

 

Tarkempia tietoja  pyhäkoulujen aikatauluista ja muista lapsityön tapahtumista saat Torstai- ja Järviseutu- lehtien kirkollisista ilmoituksista.

Lapsityötä koskevissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä:

To 8-16, p. 050-3029537, vast.lastenohjaaja Riitta Kujala  riitta.kujala(at)evl.fi

Päiväkerho:

ke klo 13-16 ja pe klo 8-14, p. 06-5570828

Lapsityössä mukana lastenohjaajat:  Minna Aho, Helena Koskinen, Johanna Suutala ja Riitta Kujala sekä lapsityöstä vastaava teologi Ann-Mari Häggman- Niemi.

Täältä löydät  myös kommentteja, keskustelunpätkiä ja huumorinkukkia arjesta!...

Päiväkerholla oli musisointihetki. Jokainen lapsi sai ehdottaa laulua, joka sitten yhdessä soitettiin. 4-vuotias Tuomas ehdotti "Nukkumatti-laulua". Se oli kaikkien mielestä kiva ehdotus ja niin alkoi laulu ja soitto. Poika tosin itse haukotteli niin makeasti heti laulun alettua ja näytti uniselta, että taisi siinä ehdottajalta jäädä muutama tahti väliin=)...

Harri- pappi kävi vierailemassa päiväkerhoryhmissä. Hän aloitti hieman kartoittamalla mitä lapset papin työstä tietävät. Kysymykseen:" Mitähän pappi kirkossa tekee?" tuli pieneltä pojalta salamannopeasti vastakysymys:"No, etkö sä sitten tiedä?" =)

 

 

 

 

 

Lapset koolla
Lapset koolla Satakielen pihakekkereillä!
Lapset päiväkerhoissa
Kesää odotellessa on monta kivaa ja yhteistä hetkeä päiväkerhoissa.

Ota yhteyttä

Riitta Kujala
vast. lastenohjaaja, pyhäkoulusihteeri
Alajärven seurakunta