Lapsille ja lapsiperheille

 

 

 

 

 

                                                                                 

 

 

Tervetuloa..teitä ilolla odotellen =)!

 

 

 

                                                                                REPPUPYHIS 

7.5 klo 15 kokoonnutaan Satakielen pihaan (Hoiskontie 19). Koko perheen tutkimusretkeilijän keväinen REPPUPYHIS kaikenkokoisten reppujen kantajille =). Nuotiopaikalla nautitaan omista eväistä.  Ps. oma "linkkari" mukaan =).

                           

                                                           HYVÄN PAIMENEN KEVÄTJUHLAKIRKKO  

Hyvän Paimenen kevätjuhlakirkko 28.5.2017 kutsuu kerhoväkeä perheineen, kummeineen, isovanhempineen ja muine läheisineen päättämään juhlan merkeissä kulunutta työkautta.

Alajärven kirkko klo 10      Lehtimäen kirkko klo 14

Juhlakirkossamme siunataan koulutielle syksyllä sekä esikoulun että ensimmäisen luokan aloittavat lapset. Kummit ovat tervetulleita mukaan siunaamaan kummilastaan uuteen, tärkeään elämänvaiheeseen (mikäli kummit ovat estyneitä tulemaan paikalle, omat vanhemmat voivat luonnollisesti olla siunaamassa omaa lastaan).

Päiväkerholaisten ohjelmaa laulujen muodossa ja kuvakurkistus päiväkerhon arkeen.

Tässä keväisessä juhlassa saatamme samalla pitkäaikaisen seurakunnan lastenohjaaja Johanna Suutalan nauttimaan eläkeläisen "leppoisan vapaista askartelupäivistä" =).

Ennen kesälaitumille lähtöä nautitaan vielä koko porukalla kesäisestä herkkutarjoilusta.

 

                          ILOA,VALOA JATAIVAAN ISÄN SIUNAAMAA KESÄÄ JOKA KOTIIN =)!

 

T. Lapsityön väki Ann-Mari-pappi + lastenohjaajat Helena, Johanna, Minna ja Riitta

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                                       PÄIVÄKERHOT SYYSKAUDELLA 2017

Syyskaudella päiväkerhoryhmien kokoontuminen alkaa viikolla 34, 21.8.2017 alkaen.

Lisätietoja päiväkerhoryhmien kokoontumisajoista- ja paikoista löydät täältä touko-kesäkuun vaihteessa. Sekä samoihin aikoihin Torstai-lehdestä.

Perhekerhot aloittavat viikolla 35.

 

 

 

 

 

KATSO SILMIIN JA RAKASTA

10 TEESIÄ VANHEMMALLE on työkalu, joka voi olla avaamassa keskustelua siitä, millä asioilla mahdollistetaan lapsen hyvä lapsuus ja kasvu. Mikä rooli aikuisen valinnoilla ja aenteilla on?

Teesien toivotaan virittävän avointa ja ennakkoluulotonta keskustelua, vihkosen toimittanut Kaisa Aitlahti sanoo. Kyse ei ole vaatimuksista vaan rohkaisusta- että vanhempi osaisi pysähtyä vähän pienempään elämään. Vanhemmuudessa onnistumista ei mitata ulkoisilla puitteilla, eikä muiden kanssa kilpailla siitä, mitä lapsi osaa tai miten pärjää." Teeseillä halutaan kannustaa ympärillä olevia aikuisia uskaltamaan huolehtia omien lisäksi tarvittaessa myös muiden lapsista.

Lisätietoja:

- teeseihin liittyen Seurakuntien Lapsityön keskuksen nettisivulta

- www.mediakasvatus.fi

- www.mediataitokoulu.fi

- http://yle.fi/uutiset/lasten levottomuus lisääntyy

Teesit ja ruutuaikasäännöt liitteinä, kts. sivun alareuna

 

Alajärven seurakunta kutsuu teidän perhettä näkemään, kuulumaan ja kohtaamaan kirkkoon, kirkonmäelle ja missä ikinä olemmekin yhdessä Taivaan Isän kämmenellä!

 

Tarkempia tietoja  pyhäkoulujen aikatauluista ja muista lapsityön tapahtumista saat Torstai- ja Järviseutu- lehtien kirkollisista ilmoituksista.

Lapsityötä koskevissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä:

To 8-16, p. 050-3029537, vast.lastenohjaaja Riitta Kujala  riitta.kujala(at)evl.fi

Päiväkerho:

ke klo 13-16 ja pe klo 8-14, p. 06-5570828

Lapsityössä mukana lastenohjaajat:  Minna Aho, Helena Koskinen, Johanna Suutala ja Riitta Kujala sekä lapsityöstä vastaava teologi Ann-Mari Häggman- Niemi.

Täältä löydät  myös kommentteja, keskustelunpätkiä ja huumorinkukkia arjesta!...

Päiväkerholla oli musisointihetki. Jokainen lapsi sai ehdottaa laulua, joka sitten yhdessä soitettiin. 4-vuotias Tuomas ehdotti "Nukkumatti-laulua". Se oli kaikkien mielestä kiva ehdotus ja niin alkoi laulu ja soitto. Poika tosin itse haukotteli niin makeasti heti laulun alettua ja näytti uniselta, että taisi siinä ehdottajalta jäädä muutama tahti väliin=)...

Harri- pappi kävi vierailemassa päiväkerhoryhmissä. Hän aloitti hieman kartoittamalla mitä lapset papin työstä tietävät. Kysymykseen:" Mitähän pappi kirkossa tekee?" tuli pieneltä pojalta salamannopeasti vastakysymys:"No, etkö sä sitten tiedä?" =)

 

 

 

 

 

Lapset koolla
Lapset koolla Satakielen pihakekkereillä!
Lapset päiväkerhoissa
Kesää odotellessa on monta kivaa ja yhteistä hetkeä päiväkerhoissa.

Ota yhteyttä

Riitta Kujala
vast. lastenohjaaja, pyhäkoulusihteeri
Alajärven seurakunta