LAPSI- JA PERHETYÖSSÄ TAPAHTUU:

 

                                            Alajärven seurakunnan perhekerhon facebookryhmä

 

 

Heipparallaa!  Teitä ilolla odotellaan syyskaudella 2017

 

8.9. klo 18 Satakielen pihakekkereille

Kekkereiden "näyttämöllä" seikkaillaan ja rakennetaan. Sinä saat toimia eläintenhoitajana =). Lauletaan ja leikitään aina yhtä leppoisan mukavassa seurassa. Halutessanne voitte osallistua nyyttikesteihin tuomalla yhteiseen pöytään esim. avaamattoman  keksipaketin yms. Muuten kannattaa pakata reppuun herkulliset omat eväät. Makkaran paistokin onnistuu. Satakielen väki tarjoaa Nooan voimajuomaa  ja "rakennuspalikoita" =).

 

21.9. klo 9.30 Pikku-puuhis

Satakielen pihassa ulkoillaan ja touhutaan Ann-Mari-papin seurassa.

 

 1.10 klo 10 Mikkelinpäivän perhejumalanpalvelus Alajärven kirkossa

Mummut ja papat kunniavieraina! Jumalanpalveluksen toteutuksessa mukana mm. päiväkerholaiset. Kolehdinkanto sujuu jo niin mallikkaasti että ehkäpä joku perhe uskaltautuisi  ottamaan kirkon oven pielessä olevasta tehtävätaulusta jonkun muunkin toimen...=).  Voitte vaikka etukäteen ilmoittautua tekstin lukijaksi, virsikirjojen jakajaksi ovella jne. Ann-Mari-papille (044-3271118)

 

1.11. klo 10 sekä 5.11. klo 12.30 Lutherin satuhetki Alajärven kirkossa

Nappaa villasukat mukaan ja tule kuuntelemaan Lutherin satuja! Ei ikärajaa! :D

 

 

 17.11 klo 18 Lapsenpäivän iloiset 100 hyvää- kekkerit seurakuntatalolla

Vuoden 2017 Lapsen oikeuksien teemana jatkuu yhdenvertaisuus edellisvuoden tapaan. Yhdenvertaisuus ja syrjinnän kileto kuuluvat lapsen oikeuksien sopimuksen periaatteisiin. Teema juhlistaa samalla myös 100 vuotta täyttävää Suomea, jonka juhlavuoden teemana on "Yhdessä".

Eli tässä se tulee..mitä kunnioittavammin esitämme teille kutsun tulla juhlimaan kanssamme Lapsenpäivän kekkereille Alajärven seurakuntatalolle 17.11.2017 klo 18  Minna ja Jussi Pyysalon koko perheen konsertin "Seikkalijan sävel" tahdissa. Konsertti lupaa viedä osallistujat iloiseen ja touhukkaaseen musiikkiseikkailuun. Juhlamehut ja -kaffit konsertin jälkeen. 

 

3.12 1.adventtisunnuntain perhekirkko klo 10 Lehtimäen kirkossa

"Pienen aasin askeleet jo kuuluu kaukaa tieltä..". Pienet ja isot tervetuloa astumaan joulun aikaan! Päiväkerholaisten ohjelmaa. Kirkonemäntien lahjoittama kastepuu otetaan käyttöön!

 

13.12 klo 10 Pikkuväen joulukirkko Alajärven kirkossa 

Pikkuväen joulukirkko vie hyvin pienin sipaisuin joulun ajatuksiin. Tilaisuuden kesto n. puoli tuntia.

 

Lapsityön joulujuhla

14.12. klo 18 Lehtimäen kirkossa  (Huom! päivämäärä ennakkotiedoista poiketen!)

15.12. klo 18 Alajärven kirkossa

Kaikenikäiset ja -kokoiset ovat tervetulleita mukaan joulun sanoman äärelle uusin, veikein askelin. Tervetuloa herkistymään ja huvittumaan!

 

Syksyn aikana toimii myös reppupyhis ja kotipyhäkoulut sekä tietenkin maan mainiot perhekerhot!

"Hetki äidille". Syyskauden aikana kokoonnutaan  äidin omalle tankkauspisteelle arjen tuulien ja tuiverusten keskeltä. Tarkempi ajankohta ja kokoontumispaikka ilmoitetaan myöhemmin

 

Siunattua syksyä, niin pienille kuin suurille!

T. Riitta, Helena, Minna ja Ann-Mari

                                                      

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

KATSO SILMIIN JA RAKASTA

10 TEESIÄ VANHEMMALLE on työkalu, joka voi olla avaamassa keskustelua siitä, millä asioilla mahdollistetaan lapsen hyvä lapsuus ja kasvu. Mikä rooli aikuisen valinnoilla ja aenteilla on?

Teesien toivotaan virittävän avointa ja ennakkoluulotonta keskustelua, vihkosen toimittanut Kaisa Aitlahti sanoo. Kyse ei ole vaatimuksista vaan rohkaisusta- että vanhempi osaisi pysähtyä vähän pienempään elämään. Vanhemmuudessa onnistumista ei mitata ulkoisilla puitteilla, eikä muiden kanssa kilpailla siitä, mitä lapsi osaa tai miten pärjää." Teeseillä halutaan kannustaa ympärillä olevia aikuisia uskaltamaan huolehtia omien lisäksi tarvittaessa myös muiden lapsista.

Lisätietoja:

- teeseihin liittyen Seurakuntien Lapsityön keskuksen nettisivulta

- www.mediakasvatus.fi

- www.mediataitokoulu.fi

- http://yle.fi/uutiset/lasten levottomuus lisääntyy

Teesit ja ruutuaikasäännöt liitteinä, kts. sivun alareuna

 

Alajärven seurakunta kutsuu teidän perhettä näkemään, kuulumaan ja kohtaamaan kirkkoon, kirkonmäelle ja missä ikinä olemmekin yhdessä Taivaan Isän kämmenellä!

 

Tarkempia tietoja  pyhäkoulujen aikatauluista ja muista lapsityön tapahtumista saat Torstai- ja Järviseutu- lehtien kirkollisista ilmoituksista.

Lapsityötä koskevissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä:

To 8-16, p. 050-3029537, vast.lastenohjaaja Riitta Kujala  riitta.kujala(at)evl.fi

Päiväkerho:

ke klo 13-16 ja pe klo 8-14, p. 06-5570828

Lapsityössä mukana lastenohjaajat:  Minna Aho, Helena Koskinen ja Riitta Kujala sekä lapsityöstä vastaava teologi Ann-Mari Häggman- Niemi.

Täältä löydät  myös kommentteja, keskustelunpätkiä ja huumorinkukkia arjesta!...

Päiväkerholla oli musisointihetki. Jokainen lapsi sai ehdottaa laulua, joka sitten yhdessä soitettiin. 4-vuotias Tuomas ehdotti "Nukkumatti-laulua". Se oli kaikkien mielestä kiva ehdotus ja niin alkoi laulu ja soitto. Poika tosin itse haukotteli niin makeasti heti laulun alettua ja näytti uniselta, että taisi siinä ehdottajalta jäädä muutama tahti väliin=)...

Harri- pappi kävi vierailemassa päiväkerhoryhmissä. Hän aloitti hieman kartoittamalla mitä lapset papin työstä tietävät. Kysymykseen:" Mitähän pappi kirkossa tekee?" tuli pieneltä pojalta salamannopeasti vastakysymys:"No, etkö sä sitten tiedä?" =)

 

 

 

 

 

Lapset koolla
Lapset koolla Satakielen pihakekkereillä!
Lapset päiväkerhoissa
Kesää odotellessa on monta kivaa ja yhteistä hetkeä päiväkerhoissa.

Ota yhteyttä

Riitta Kujala
vast. lastenohjaaja, pyhäkoulusihteeri
Alajärven seurakunta