"Ystävä sä lapsien, katso minuun pienehen. Minne käynkin maailmassa, sinä olet hoitamassa. Onni täällä vaihtelee, taivaan Isä suojelee." Virsi 492

Ristiäiset

Lämpimät onnittelut  lapsen syntymän johdosta. Lapsi on aina ihme. Hänen kasvuaan voi vaalia rakkaudella ja huolenpidolla. Jumalan luomana hän on  ainutkertainen.

Seurakunnan hengellinen lahja lapselle on kaste eli ristiäiset.

Kaste toimitetaan yleensä kahden kuukauden kuluessa lapsen syntymästä. Moni perhe haluaa kasteen yhteydessä julkistaa lapsen nimen.

Seurakunta lähettää kotiin kirjeen, jossa on tarkempia ohjeita ristiäisten järjestämistä varten.

Kotikirkon kastepuuhun liitetään lapsesi nimi. Kastepuu muistuttaa muun muassa esirukouksesta lapsen puolesta.
Kirkossa olevaan kastepuuhun liitetään vihreään lehteen lapsesi nimi muistuttamaan esirukouksesta.