Jeesus sanoo: ”Kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” (Matt.28:19-20)

Rippijuhlia 15-vuotias nuori saa viettää käytyään rippikoulun. Rippikoulun päätteeksi on kirkossa konfirmaatio, joka merkitsee kasteen vahvistamista. Nuori saa siinä täydet seurakuntalaisen oikeudet.

Rippileirit

Alajärvellä pidetään vuosittain neljä rippileiriä. Vuoden 2018 rippileirit:

Talvileiri

Rippikouluillat pikkupappilassa: Ke10.1.2018 & ke 14.2.2018 Klo 17-19

Leirijakso 23.2. - 1.3.2018

Konfirmaatio Alajärven kirkossa 11.3 klo 10

Kesä I

Rippikouluillat pikkupappilassa: Ke 28.3.2018 & ke 25.4.2018 Klo 17-19

Leirijakso 4.6. - 10.6.2018

Konfirmaatio Alajärven kirkossa 17.6. klo 10

Kesä II

Rippikouluillat pikkupappilassa: ke 7.3.2018 & Ke 18.4 Klo 17-19

Leirijakso 11.6. - 17.6.2018

Konfirmaatio Alajärven kirkossa 1.7. klo 10

Kesä III

Rippikouluillat pikkupappilassa: To 8.3.2018 & Ke 4.4.2018 Klo 17-19

Leirijakso 9.7. – 15.7.2018

Konfirmaatio Alajärven kirkossa 22.7. klo 10

Muualla riparinsa käyvien rippikouluillat: Rippikouluillat pikkupappilassa: Ke 7.2.2018 & ke 14.3.2018 klo 17-19

KONFIRMAATIO

Rippikoulu on tutkimusmatka. Sen aikana tutustutaan kristinuskon sisältöön ja kotiseurakuntaan, ja pohditaan, mitä ne merkitsevät nuoren elämässä.

Rippikoulua ja konfirmaatiota voi verrata autokouluun, jossa opitaan ajamaan ja saadaan oikeus ajoneuvon kuljettamiseen. Rippikoulu ja konfirmaatio antavat hengellisen elämän ”ajo-opetusta” ja täysivaltaisen seurakuntalaisen oikeudet.

Konfirmaatio perustuu kasteeseen, jossa ihminen tulee Kristuksen ja hänen kirkkonsa jäseneksi. Jeesuksen lähetyskäskyyn sisältyvät sekä kastaminen että opettaminen. Jokainen kastettu tarvitsee jatkuvasti opetusta, rukousta ja seurakuntayhteyttä hengelliseksi ravinnoksi. Konfirmaatio tarkoittaa kastetun ihmisen vahvistamista uskossa.

Konfirmaatiossa tullaan seurakunnan täysivaltaisiksi jäseniksi. Rippikoulu antaa oikeuden kirkolliselle avioliittoonvihkimiselle. Konfirmaatiossa saadaan lisäksi oikeus toimia kummina ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. Täysi-ikäinen konfirmoitu voi olla ehdokkaana seurakuntavaaleissa.

Useimmat rippikoululaiset ovat jo lapsena kastettuja seurakunnan jäseniä. Rippikoulu on kuitenkin avoin kaikille. Kirkkoon kuulumattomat nuoret voivat rippikoulun aikana pohtia, haluavatko konfirmaation kautta liittyä kirkkoon. Jos rippikoululaista ei ole kastettu lapsena, kaste järjestetään ennen konfirmaatiota.

Konfirmaatio on tärkeä hetki nuorille ja heidän perheilleen. Kotikirkko haluaa tukea nuorten elämää.