Jeesus sanoo: ”Kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.” (Matt.28:19-20)

Rippijuhlia 15-vuotias nuori saa viettää käytyään rippikoulun. Rippikoulun päätteeksi on kirkossa konfirmaatio, joka merkitsee kasteen vahvistamista. Nuori saa siinä täydet seurakuntalaisen oikeudet.

RIPARI-INFO PIDETÄÄN JOKAISELLE RYHMÄLLE RYHMÄKOHTAISESTI! RIPARI-INFON AJANKOHTA JA RYHMÄ ILMOITETAAN KIRJEITSE JOKAISELLE RIPPIKOULULAISELLE. KIRJEET LÄHETETÄÄN RYHMÄKOHTAISESTI, JOTEN RIPPIKOULULAISET KIRJEET SAAPUVAT ERI AIKAAN. (Tällöin rippikoululainen saa myös tietää, mille riparille hänet on valittu.)

MUUALLE MENEVILLE PIDETÄÄN OMA RIPARI-INFO JA HE SAAVAT MYÖS KIRJEEN JA TIEDON MILLOIN RIPARI-INFO JÄRJESTETÄÄN.

RIPARI-INFOSSA JAETAAN RIPPIKOULULAISELLE RIPPIKOULUKORTTI.

Rippileirit

Alajärvellä pidetään vuosittain kolme rippileiriä. Vuoden 2021 rippileirit:

Talvileiri

Leirijakso 27.2.-5.3.2021

Konfirmaatio Alajärven kirkossa 7.3. 10

To 28.1 Ripari-ilta kirkossa

Su 31.1 Ryhmäkohtainen jumalanpalvelus

To 4.2 Ryhmäkohtainen riparilaulujumalanpalvelus

Päiväkoulu 27.2-5.3.2021

Konfirmaatio Alajärven kirkossa 7.3.

Kesä I

Leirijakso 7.-13.6.2021

Konfirmaatio Alajärven kirkossa 20.6. klo 10

Kesä III

Leirijakso 28.6. – 4.7.2021

Konfirmaatio Alajärven kirkossa 11.7. klo 10

Muualle menevät

Ne, jotka haluavat, voivat osallistua konfirmaatioon Lehtimäen kirkossa 12.7. klo 10.

KONFIRMAATIO

Rippikoulu on tutkimusmatka. Sen aikana tutustutaan kristinuskon sisältöön ja kotiseurakuntaan, ja pohditaan, mitä ne merkitsevät nuoren elämässä.

Rippikoulua ja konfirmaatiota voi verrata autokouluun, jossa opitaan ajamaan ja saadaan oikeus ajoneuvon kuljettamiseen. Rippikoulu ja konfirmaatio antavat hengellisen elämän ”ajo-opetusta” ja täysivaltaisen seurakuntalaisen oikeudet.

Konfirmaatio perustuu kasteeseen, jossa ihminen tulee Kristuksen ja hänen kirkkonsa jäseneksi. Jeesuksen lähetyskäskyyn sisältyvät sekä kastaminen että opettaminen. Jokainen kastettu tarvitsee jatkuvasti opetusta, rukousta ja seurakuntayhteyttä hengelliseksi ravinnoksi. Konfirmaatio tarkoittaa kastetun ihmisen vahvistamista uskossa.

Konfirmaatiossa tullaan seurakunnan täysivaltaisiksi jäseniksi. Rippikoulu antaa oikeuden kirkolliselle avioliittoonvihkimiselle. Konfirmaatiossa saadaan lisäksi oikeus toimia kummina ja osallistua itsenäisesti ehtoolliselle. Täysi-ikäinen konfirmoitu voi olla ehdokkaana seurakuntavaaleissa.

Useimmat rippikoululaiset ovat jo lapsena kastettuja seurakunnan jäseniä. Rippikoulu on kuitenkin avoin kaikille. Kirkkoon kuulumattomat nuoret voivat rippikoulun aikana pohtia, haluavatko konfirmaation kautta liittyä kirkkoon. Jos rippikoululaista ei ole kastettu lapsena, kaste järjestetään ennen konfirmaatiota.

Konfirmaatio on tärkeä hetki nuorille ja heidän perheilleen. Kotikirkko haluaa tukea nuorten elämää.

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen