Tervetuloa juhlimaan 4-v. synttäreitä!

Tervetuloa iloisiin juhlatunnelmiin kaikki tänä vuonna 4-v. täyttävät yhden tärkeän aikuisen kanssa.

*Alajärven kirkkoon (huom! ei siis seurakuntatalolle) 1.9 klo 18.00

*Lehtimäen seurakuntakodille 2.9 klo 17.30

Juhlassa muistamme yskimistekniikan sekä huolehdimme käsihygieniasta ja turvaväleistä.

Ja mikä tärkeintä, tulettehan paikalle vain terveinä!

Mikäli juhlaan tulo ei jostain syystä onnistu, voitte noutaa synttärilahjana annettavan lapsen Raamatun ja yllätyspussukan Kirkontuvalta (Kirkkotie 6) tai Lehtimäen seurakuntakodilta.

Alajärven seurakunnan perhekerhon facebookryhmAlajärven kirkko kutsuu...

Facebook- ryhmä on nimeltään Alajärven seurakunnan PERHEPIIRI

*Syyskauden erityisesti lapsille -ja perheille suunnatuista tapahtumista saatte lisätietoa heti syyskauden alettu!

Vuositeema 2020 -"Lähetystyö - Yhteinen asiamme"

********************************************************************************************************

Seurakuntavaaleissa valituksi tullut Rippe Reipas lupaa tunkea nenänpäänsä seurakunnan asioihin muistuttamaan pienten ja pehmeiden asioiden suuruudesta.

LAPSEN ÄÄNI ON TÄRKEÄ ÄÄNI

SIINÄ KUULUU TULEVAISUUS

KATSO SILMIIN JA RAKASTA

10 TEESIÄ VANHEMMALLE on työkalu, joka voi olla avaamassa keskustelua siitä, millä asioilla mahdollistetaan lapsen hyvä lapsuus ja kasvu. Mikä rooli aikuisen valinnoilla ja aenteilla on?

Teesien toivotaan virittävän avointa ja ennakkoluulotonta keskustelua, vihkosen toimittanut Kaisa Aitlahti sanoo. Kyse ei ole vaatimuksista vaan rohkaisusta- että vanhempi osaisi pysähtyä vähän pienempään elämään. Vanhemmuudessa onnistumista ei mitata ulkoisilla puitteilla, eikä muiden kanssa kilpailla siitä, mitä lapsi osaa tai miten pärjää." Teeseillä halutaan kannustaa ympärillä olevia aikuisia uskaltamaan huolehtia omien lisäksi tarvittaessa myös muiden lapsista.

Lisätietoja:

- teeseihin liittyen Seurakuntien Lapsityön keskuksen nettisivulta

- www.mediakasvatus.fi

- www.mediataitokoulu.fi

- http://yle.fi/uutiset/lasten levottomuus lisääntyy

Teesit ja ruutuaikasäännöt liitteinä, kts. sivun alareuna

Alajärven seurakunta kutsuu teidän perhettä näkemään, kuulumaan ja kohtaamaan kirkkoon, Kirkonmäelle ja missä ikinä olemmekin yhdessä Taivaan Isän kämmenellä!

Tarkempia tietoja  muista lapsityön tapahtumista ja pyhäkoulujen aikatauluista (kts. Pyhäkoulut kohta/ kysy Riitalta)  löydät Torstai- ja Järviseutu- lehtien kirkollisista ilmoituksista.

Lapsityötä koskevissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä:

Päiväkerho:

ke klo 13-16 ja pe klo 8-14, p. 06-5570828

Lapsityössä mukana lastenohjaajat:

Minna Aho, Helena Koskinen ja Riitta Kujala (vastaava lastenohjaaja riitta.kujala@evl.fi p.050-3029537)

sekä lapsityöstä vastaava teologi Ann-Mari Häggman- Niemi.

Täältä löydät  myös kommentteja, keskustelunpätkiä ja huumorinkukkia arjesta!...

Retkellä kirkossa

Päiväkerholaisten kevätretkellä oltiin syventymässä Jeesus myrskyssä-kertomukseen. Lapset istuivat kirkon käytävällä huovista tehdyssä veneessä. Kun pappi aloitti kertomuksen sanoen:"Tämä on vähän jännittävä kertomus". Veneestä kuului saman tien pienen pojan kommentti:"Ei mua pelota, mä tiiän tämän kertomuksen!".

Aikuisena tuo kommentti oli pysähdyttävä. Sille päivälle ei muuta saarnaa olisi tarvittukaan.  Ei tarvitse pelätä, minä tiedän tämän jo!

Perhekerhon mummut
Perhekerhon mummut mieluisalla työmaalla!
Perhekerhon tyttö
Mä oon tässä tosi hyvä!!!

vast. lastenohjaaja, pyhäkoulusihteeri
Perhekerhon leikit
"Piippolan vaarilla oli talo..."