Alajärven seurakunnan uutissivu

Uskon jalanjäljillä-luentosarja

Alajärven seurakunta on aiemmin järjestänyt Alfa ja Fides-luentotapahtumia. Tässä uudessa Uskon jalanjäljillä-luentosarjassa paneudutaan moniulotteisesti Raamatusta nouseviin teemoihin.

Luentoillat muodostuvat juonnosta, luennosta, musiikista, iltapalasta sekä yhteisestä keskustelusta.

Luentosarja toteutetaan seurakuntatalossa keskiviikkoisin klo 18:

15.1. Usko-mitä se on? -Ari Auranen

29.1. Alkuseurakunta? - Elina Lapinoja-Pitkänen

12.2. Kristityn vaellus - Harri Silvolahti

26.2. Kolminaisuus - Terho Kanervikkoaho

11.3. Viljellä ja varjella - mitä on ekoteologia? - Ann-Mari Häggman-Niemi

25.3. ¨Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon¨

-Paavalin retoriikka - Elina Lapinoja-Pitkänen

15.4. Messiasprofetioita - Terho Kanrvikkoaho

22.4. Ajan loppu - uuden alku -Ari Auranen

Vihula2_S.jpg

Elämyksellinen seurakuntamatka vehreään Viroon 24.8.-27.8.2020

7.2.2020 12.39

Lähetystyö - yhteinen asiamme vuositeeman innoittamana Alajärven seurakunta tekee bussi-laiva-bussimatkan Rakvereen ja Tallinnaan Viroon 24.8.-27.8.2020 välisenä aikana. Matka on avoin kaikille kiinnostuneille ja se kohdentuu Alajärven seurakunnan lähetystyöntekijän Liisa Rossin seurakuntaan Rakvereen ja hänen opastamana myös Tallinnaan, jossa majoitutaan Spa-Tallink kylpylään. Rakveren lähettyvillä majoitutaan  Vihulan kartanoon, joka on valittu Euroopan parhaaksi historialliseksi hotelliksi vuonna 2020. Vihula mòis nimetati Europa parimaks ajalookiseks hotelliks 2020, kertoo lehtiuutinen.

Vanha kaupunki, linnoitus ja Vihula

Matkan hinta on 374 e/hlö. Hintaan sisältyy menopaluumatka, 3 hotelliaamiaista, 3 päivällistä,  puffet-ruokailu laivalla paluumatkalla ja pääsylippu nähtävyyteen. Rakveressa vietetään 2 yötä (24.8.-26.8.) ja tutustutaan Rakveren seurakuntaan, osallistutaan kirkkohetkeen, tutustutaan paikalliseen linnoitus -nähtävyyteen. Keskiviikkona lähdetään kohti Tallinnaa ja ollaan siellä yksi yö Spa-Tallink hotellissa (26.8.-27.8.): shoppaillaan, käydään vanhassa kaupungissa, kirkoissa ja ken tahtoo voi  polskutella Spa-kylpylässä ja rentoutua eri hoidoissa omakustanteisesti.
Bussimatkalla matkanjohtajat Tiina ja Marja-Terttu ilahduttavat ohjelmallaan mennen ja tullen.
Lähtöaikataulu tarkentuu, mutta startti alkaa Alajärven kirkkopihasta aamuvarhain 24.8. Itämeren yli matka taittuu Tallink Star -aluksen nopealla vuorolla, joka  lähtee maanantaina 24.8. klo 13.30 Helsingin satamasta ja on parin tunnin jälkeen perillä Tallinnassa klo 15.30, josta bussi kuljettaa Vihulan kartanoon matkustajat. Torstaina 27.8. lähtö laivalla Tallinnasta klo 16.30 ja Helsingissä ollaan klo 18.30 ja kotimatka bussilla voi alkaa.
 Matka järjestyy, jos löytyy  minimi 36 matkustajaa. Matkanjohtajina ovat tiedotus- ja lähetyssihteeri Tiina Akomeah (puh. 050 566 9650) ja terveydenhoitaja/diakonissa Marja-Terttu Akonniemi (puh. 044 327 1119) Alajärven seurakunnasta. Varaa nyt heti paikkasi matkalle, mutta viimeistään 31.5.2020 mennessä. Lisätietoja antaa ja varuksia ottaa vastaan matkanjohtajat. Matkan järjestää Alajärven seurakunta ja matkatoimisto Matka-Peura.