Alajärven seurakunnan uutissivu

Uskon jalanjäljillä-luentosarja

Alajärven seurakunta on aiemmin järjestänyt Alfa ja Fides-luentotapahtumia. Tässä uudessa Uskon jalanjäljillä-luentosarjassa paneudutaan moniulotteisesti Raamatusta nouseviin teemoihin.

Luentoillat muodostuvat juonnosta, luennosta, musiikista, iltapalasta sekä yhteisestä keskustelusta.

Luentosarja toteutetaan seurakuntatalossa keskiviikkoisin klo 18:

15.1. Usko-mitä se on? -Ari Auranen

29.1. Alkuseurakunta? - Elina Lapinoja-Pitkänen

12.2. Kristityn vaellus - Harri Silvolahti

26.2. Kolminaisuus - Terho Kanervikkoaho

11.3. Viljellä ja varjella - mitä on ekoteologia? - Ann-Mari Häggman-Niemi

25.3. ¨Tiedättehän, että vaikka juoksukilpailussa kaikki juoksevat, vain yksi saa palkinnon¨

-Paavalin retoriikka - Elina Lapinoja-Pitkänen

15.4. Messiasprofetioita - Terho Kanrvikkoaho

22.4. Ajan loppu - uuden alku -Ari Auranen

Amalia 1.jpg

Alajärven seurakunnan lähetystyö - Tositarina Amalian kutsuta - musiikkidraama 17.2.

4.2.2019 11.11

Kirkon perustehtävä on ilouutinen Jeesuksesta ja lähetyskäsky Raamatussa ohjaa tehtävään lähellä ja kaukana. Tätä kutsua kuunteli myös 1800-luvulla nainen nimeltä Amalia, joka seurasi sydämensä ääntä ja lähti lähetystyöhön Ambomaalle. Musiikkidraama on tositapahtumiin perustuva kuvaus siitä, kuinka Amalian luottamus Jumalaan kesti, kun välillä kutsumusta ravisteltiin.
Musiikkidraama toteutuu Alajärven kirkossa sunnuntaina 17.2. klo 15. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.Esitys pohjautuu Päivi Mattilan esikoisromaaniin Amaliasta nimeltä "Rakkaus väkevä kuin kuolema."

Amalian roolissa esiintyy laulaja-lauluntekijä ja musiikkiteatterin ammattilainen Rosa Nyman. Muissa rooleissa nähdään Markus Bäckman, Päivi Mattila ja Osmo-Matias Ojanen. Alkuperäinen käsikirjoitus, musiikki jatuotanto Päivi Mattila. Musiikkidraaman järjestäjätahoina ovat Alajärven seurakunnan lähetystyö ja Suomen Lähetysseura.

Kuvateksti: Amalian roolissa näyttelijä Rosa Nyman. Kuva: Ari Vitikainen