Amerikkalaisen urkurin Colin Andrewsin konsertti

to 3.8. klo 18.00
Mainos.

Alajärven kirkko

Alajärven kirkon kesämusiikkisarja huipentuu yhdysvaltalaisurkuri Colin Andrewsin konserttiin, joka muista kesäkonserteista poiketen on torstaina 3.8. klo 18.

Colin Andrews kuuluu maailmanlaajuisesti tunnustettujen urkureiden joukkoon. Hänet tunnetaan ahkerana konsertoijana, ja tänäkin kesänä hän on noin kahden kuukauden konserttikiertueella, joka ylettyi aina Uuteen-Seelantiin asti. Tällä kiertueella hän vierailee Suomessa kolmen konsertin verran, Alajärven lisäksi Helsingin Tuomiokirkossa ja Jyväskylän Taulumäen kirkossa.

Colin Andrews syntyi Englannin Bristolissa, mutta jo vuosikymmenten ajan hän on vaikuttanut Yhdysvalloissa Indianan osavaltiossa opettajana ja kirkkomuusikkona. Hänen erikoisalaansa on ranskalaissäveltäjä Olivier Messiaenin (1908-1992) urkumusiikki. Vain neljä urkuria maailmassa on levyttänyt Messiaenin koko laajan ja vaativan urkutuotannon, ja Colin on yksi heistä. Hänet on nimetty pariisilaisen Messiaenin nimeä kantavan kunniaseuran jäseneksi.

Alajärven konsertissaan Colin soittaa paljon Johann Sebastian Bachin sävellyksiä, mukaan lukien kuuluisan d-mollitoccatan ja fuugan. Hänen ohjelmistossaan on myös tuulahduksia Englannin ja Amerikan mantereen urkukirjallisuudesta.

Alajärven kirkon uudet urut ovat soineet jo yli kymmenen vuoden ajan. Kuitenkaan tämän tason ulkomaisia vierailijoita on tällä soittimella päästy kuulemaan varsin vähän. Siispä tämän vuoden kesäsarjan päätöskonsertti onkin erityisesti kuulemisen arvoinen.
  • Aikuisille Aikuisille
  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Alajärven seurakunta