Kastepuu

Alajärven ja Lehtimäen kirkoista löydät kauniit kastepuut. Nämä kastepuut ovat Ilse Kirvesmäen suunnittelemat.

Kasteen jälkeen, jokainen kastettu lapsi saa oman kastepuunlehtensä, joka kiinnitetään kastepuuhun jumalanpalveluksen yhteydessä. Halutessaan vanhemmat tai kummit voivat tulla ripustamaan lehden kastepuuhun. Jumalanpalveluksessa pappi lukee kastetun nimen ääneen ja seurakunta rukoilee lapsen ja hänen läheistensä puolesta.

Kastepuu muistuttaa meitä tärkeästä seurakuntayhteydestä. Jokainen kastettu on tärkeä ja tervetullut seurakunnan jäsen! Kastepuun lehtien väri symboloi uutta elämää ja kasvua. Lehden muoto - sydän - kuvaa rakkautta. Jumalan siipien suojassa me saamme kasvaa ja juurtua omaan kotiseurakuntaamme.

Kuvan esikatselu