Huoltis

Koliseeko, onko varaosat hukassa tai mittari punaisella? Ja vaikka kaikki sujuisi kuin rasvattu niin tankataan yhdessä.

Huoltis on yhteisö, jossa tärkeää on Jeesuksen ja toinen toisemme kohtaaminen!

Huoltis-illat järjestetään sunnuntaisin kerran kuussa Kirkontuvalla.
Alkuvuonna kokoonnumme seuraavasti:
22.1., 19.2., 19.3., 23.4. ja 21.5.2017

Illan kulku on samanlainen jokaisella kerralla
-aloitamme klo 18
-yhteinen ylistysosuus 20 min
-aikuisille suunnattu opetusosuus (20 min) ja rukousosuus (20 min), samanaikaisesti lasten ja varkkien ohjelmat (40 min)
-yhteinen iltapala alkaa klo 19

Olet tervetullut myös tekemään yhdessä Huoltista!

Mukavia tehtäviä ovat mm. iltapalatarjoilussa auttaminen, tervetulleeksi toivottaminen, illan juonto, lasten ja varkki-ikäisten ohjelmien suunnitteleminen ja toteuttaminen.

Huoltis on siis

- yhteisöllisyyttä

- opetusta ja opettelemista

- ylistystä ja rukousta

- evankeliumia

- iltapalaa ja seurustelua

- koko perheen juttu! Omat ohjelmat lapsille (3-6 vuotiaat ) ja varkeille (7-13 vuotiaat)

Älä siis arkaile, vaan tule mukaan!

Huoltiksen arvot: evankeliumi, yhteys ja palvelu. Tutustu arvoihin tarkemmin tästä

Alajärven seurakunnan uutissivu

Pysy kirkossa-kirkon puolesta,kirkon parhaaksi!

Kirkkohallituksen osallistuminen pride-kampanjaan on saattanut monet kristityt ja luterilaista kirkkoa ulkopuoleltakin arvioivat hämmennykseen. Osa luterilaisista jäsenistä on päättänyt erota kirkosta ja osan eroamispäätöksen kynnys on entisestään madaltunut, koska kirkon ajatellaan muuttaneen näkemyksensä kristillisestä-naisen ja miehen välisestä-avioliittokäsityksestä. Kirkon oppinäkemys avioliitosta on yhä luettavissa Raamatusta sekä lukuisista kirkossa laadituista virallisista dokumenteista, joissa avioliittokäsitys on selkokielisesti Jumalan asettama liitto. Sen osapuolina ovat mies ja nainen. Luterilaisen kirkon pappi on siten velvoitettu toimimaan kirkon kannan mukaisesti, muulla tavoin toimiminen on vastoin kirkon virallista kantaa ja pappisviran velvollisuuksia, minkä seurakuksena on anarkia, kaaos. Kirkko ei siis ole muuttanut virallista avioliittonäkemystään kirkolliskokouksen päätöksellä.

Kristillinen avioliittonäkemys ei sulje pois kirkon tehtävää pitää heikompien puolta tai puolustaa ihmisten arvokkuutta riippumatta ihmisen seksuaali-identiteetistä, vakaumuksesta, mielipiteestä tai muusta syystä. Kirkon ja sen jokaisen jäsenen on pidettävä kiinni edellä mainitusta periaatteesta. Kirkon tehtävänä on viestiä ja viedä evankeliumin sanoma Jeesuksesta kaikille ihmisille ja myös osoittaa lähimmäisen rakkautta.

Kirkosta ei kannata erota sen perusteella, että joku sen yksittäisistä työntekijöistä irtaantuu julkisesti kirkon opista tai yhteisistä linjauksista. Kirkon jäsenyys on monimerkityksellinen asia. Paitsi, että siinä on kyse subjektiivisista oikeuksista, joissa on saatu kosketus pelastussanoman historialliseen jatkumoon, jäsenyyden kautta mahdollistuu myös objektiivisina asioina muiden muassa kirkon auttamistyö heikommassa asemassa olevien parissa tai kasvatuksellinen työ lasten sekä nuorten hyväksi. Kirkko on monin tavoin puutteellinen ja siitä on aina löydettävissä kritisoitavaa. Sen jäsenet eivät ole täydellisiä, mutta sillä on hallussaan suurenmoinen lupaus anteeksiannosta ja uudelleen aloittamisen mahdollisuudesta.

Nyt on aika rukoilla ja tehdä työtä-ora et labora-kirkon perustehtävän mukaisesti: kutsumme ihmisiä armollisen Jumalan yhteyteen.

Ari Auranen

Alajärven seurakunnan kirkkoherra