Alajärven seurakunnan hallinto

Seurakunta valisee vaaleilla kirkkovaltuuston neljäksi vuodeksi kerrallaan. Valtuusto valistee kirkkoneuvoston ja erityöalojen johtokunnat

kirkkovaltuuston pöytäkirjat

kirkkoneuvoston pöytäkirjat

(Pöytäkirjoja vuoden 2017 alusta alkaen.)

Kirkkovaltuuston tehtävät

Kirkkovaltuusto on yksittäisen seurakunnan ylin päättävä elin. Vaaleilla valittavan valtuuston puheenjohtajana toimii maallikko. Ehdokkaina vaaleissa voivat olla 18 vuotta täyttäneet konfirmoidut seurakunnan jäsenet.

Kirkkovaltuusto päättää seurakunnan toiminnan ja talouden päälinjoista, perittävästä kirkollisverosta, rakennushankkeista, kiinteän omaisuuden hankinnasta ja myymisestä sekä virkojen perustamisesta.  Lisäksi kirkkovaltuusto päättää seurakunnan talousarviosta, vahvistaa seurakunnan tilinpäätöksen  ja hyväksyy strategian.

Kirkkoneuvoston tehtävät

Kirkkoneuvosto johtaa seurakunnan käytännön toimintaa ja hallintoa. Kirkkoneuvosto toimii kirkkovaltuuston valmistelu- ja täytäntöönpanoelimenä. Kirkkoneuvoston valitsee kirkkovaltuusto ja sen tehtävät on määritelty Kirkkolain 10 luvussa.

• Kirkkoneuvoston tehtävänä on yleisesti johtaa seurakunnan toimintaa, edistää sen hengellistä elämää ja muutoinkin toimia seurakunnan tehtävän toteuttamiseksi.
  • Kirkkoneuvosto johtaa seurakunnan hallintoa sekä seurakunnan talouden ja omaisuuden hoitoa.
  • Kirkkoneuvosto edustaa seurakuntaa tuomioistuimissa ja viranomaisyhteyksissä ja tekee sen puolesta sopimuksia ja muita oikeustoimia.
  • Kirkkoneuvosto valitsee osan seurakunnan viranhaltijoista.

Kirkkoneuvoston puheenjohtajana toimii kirkkoherra. Kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan ja muiden jäsenten vaali toimitetaan kirkkovaltuuston toimikauden ensimmäisen ja kolmannen vuoden tammikuussa. (KL 10:2§).

Valtuuston jäsenet:

Tapio Moisio puheenjohtaja

Antti-Kalle Levijoki varapj.

Kimmo Niskala kirkkoneuvoston varapj.

Harjula Heli

Kirkkoneuvosto:

Ari Auranen, kirkkoherra, puheenjohtaja

Tuula Luoma, talouspäällikkö, sihteeri

Kimmo Niskala varapj. (henkilökohtainen varajäsen Jukka Nurmi)

Hauta-aho Jorma (Vistbacka Raimo)

Hirvelä Reijo (Peltokangas Erkki)

Joensuu Sanna (Korkia-aho Seija)

Kellokoski Juliaana (Paananen Marja-Leena)

Kuoppa-aho Aune (Koivulampi Hanna)

Lahti Leila (Rintamäki Esko)

Leppäaho Ritva (Harjula Heli)