Valtakunnallista kummipäivää vietetään 3.6.2018!

Oletko kummi tai onko Sinua pyydetty kummiksi? Onnea! Kummisuhde on parhaimmillaan elinikäinen ystävyyssuhde. Kummi on vanhempien lapselle huolella valitsema tuki ja turva. Yhtä lailla nuori tai aikuinen on voinut pyytää Sinua kummiksi oman kasteensa yhteydessä. Kummina oleminen on tärkeä tehtävä.

Vinkkejä kummeille:

Usein yhteydenpito omaan kummilapseen on syystä tai toisesta hieman haastavaa. Tässä muutamia vinkkejä yhteisen ajan viettämiseen oman kummilapsesi kanssa.

1. Kutsu kummilapsi yökylään.
2. Vie kummilapsi metsäretkelle.
3. Kummikahvit. Sovi vanhempien kanssa yksi päivä vuodesta (vaikkapa kummilapsesi nimipäivä), jolloin kutsut kummilapsen kylään kummikahville tai samaa voi ehdottaa vaikka toisinkin päin; kutsut itsesi kylään kummilapsesi luokse hänen nimipäivänään.
4. ”Tehdään mitä haluat” -päivä. Anna kummilapsellesi vapaat kädet suunnitelle teidän kahden yhteinen päivä.
5. Kirjoita kirje. Joskus välimatka on vain niin pitkä, että säännölliset tapaamiset oman kummilapsen kanssa ovat vähissä. Kirje tai kortti ilahduttaa!
6. Yhteinen projekti. Miten olisi, jos nikkaroisitte yhdessä vaikkapa linnunpöntön, harjoittelisitte leipomista tai ryhtyisitte geokätkeilijöiksi?
7. Osallistuminen kummileirille tai kummikirkkoon.
8. Vie kummilapsi elokuviin.
9. Kummilapsen kanssa peliin. Jos kummilapsesi tykkää seurata urheilua, vie hänet katsomaan kyseisen lajin peliä.
10. Lautapelipäivä. Lautapelit ovat paitsi opettavat monia hyödylilsiä asioita, ne ovat myös mitä parhainta ajanvietettä. Järjestä kummilpsesi kanssa ”pelipäivä”.

(Suomen ev.lut.kirkko/kumminkaa.fi)