”Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet, ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen.”
‭‭Ps.‬ ‭91:11-12‬

Apua elämään

Elämässä tulee toisinaan tilanteita, joissa tuntuu, että omat voimat eivät riitä. Tällaisiin tilanteisiin ei useinkaan löydy mitään yksinkertaisia ohjeita tai neuvoja, jotka heti selvittäisivät vaikeudet. Toisen ihmisen kanssa puhuminen yleensä auttaa. Seurakunnan diakoniatyöntekijän kanssa voi jakaa elämän iloja ja suruja, työntekijän puoleen voi kääntyää niin hengellisissä kuin taloudellisissakin kysymyksissä. Diakoniatyö on kristillistä rakkaudentyötä, jonka tehtävänä on auttaa niitä, joille muu apu ei ulotu.

Alajärven seurakunnan diakoniatoimisto sijaitsee Kirkontuvalla, käynti talon vasemmasta päädystä.

Työntekijät tavoittaa varmimmin ma, ke ja pe aamulla klo 9.00 -11.00, muulloin sopimuksen mukaan.
Kappeliseurakunnan työntekijän tavoittaa ma ja to klo 9.00-11.00.

Viranhaltijat:

Diakonissa Hille Heinola, puh. 06-5570810
Hillen työalueet ovat Kurejoki, Haukkala, Isoniemi, Menkijärvi, Saukonkylä, Levijoki, Koskenvarsi

Diakoni Ulla Niskala, puh. 06-5570809
Ullan työalueet ovat Hoisko, Luoma-aho, Paalijärvi, Teerineva, Uusikylä, Koivumäki, Möksy Kortekylä

Diakoni Ulla Anttila, puh. 044-3271108
Ullan työalueena on Lehtimäen kappeliseurakunta

ETELÄ-POHJANMAAN PERHEASIAIN NEUVOTTELUKESKUS palvelee myös Alajärvellä. Palvelut ovat käyttäjälleen maksuttomia.  Kirkontuvalla kanssasi keskustelee perheneuvoja Unto Kangasniemi.

Ajanvaraus arkisin klo 8.00- 12.00 puh. 06-421 4200.

Keskusteluapua

Kirkon ylläpitämä Palveleva puhelin tarjoaa mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse. Soittajalle ei pyritä tarjoamaan valmiita vastauksia, vaan keskustelukumppani tukee löytämään itse elämään parhaiten sopivia ratkaisuja.

Palvelevan puhelimen numero on kaikkialla Suomessa

• 01019-0071 suomenkielisille ja

• 01019-0072 ruotsinkielisille.

Diakonian kirppari auki Alajärvellä joka keskiviikko klo 10-13 seurakuntatalon alakerrassa. Tervetuloa!

Seurakunnan adressien tuotto käytetään omalla paikkakunnalla tehtävän diakonian hyväksi. Adresseja voi ostaa kirkkoherran virastosta ja kukkakaupoista.

Kotikirkkosi on kohtaamista varten. Sinua halutaan kuunnella ja auttaa. Tukea arkeasi elämäsi haasteissa.