Etusivulle | Anna palautetta | Yhteystiedot | Sivukartta | Muuta tekstikokoa | Haku:
yhteystiedot

Kirkkotie 6
62900 Alajärvi

Kirkkoherranvirasto avoinna
ma 8.45-16.00,
ti - pe 8.45 - 14.00

Puhelin: 06-5570800
06-5570801 06-5570815

Fax 06-557 0813

Sähköposti

Lehtimäen
kappeliseurakunta

Matkatie 1
63500 Lehtimäki

PÄIVYSTÄVÄ PAPPI PAIKALLA LEHTIMÄEN SRK-TOIMISTOLLA TORSTAISIN KLO 9-11

Työntekijöiden yhteystiedot

Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Lehtimäen pappila myytävänä

Alajärven seurakunta myy tarjousten perusteella Lehtimäen pappilakiinteistön osoitteessa Kirkonkyläntie 219, 63800 Lehtimäki. Kiinteistö myydään n. 8000 m2 määräalan tontilla (tai myös lähipellot käsittävänä n 4,0 ha:n määräalana).

Lehtimäen pappila, kirkkoherran virkatalo on rakennettu 1899. Samassa pihapiirissä on myöspappilan renkitupa sekä ulkorakennus (molemmat hirsirunkoisia),  rakennettu 1879. Renkituvassa ei vesijohtoa eikä viemäriä.

Pappilan päärakennuksen kerrosala on 412 m2, huoneistoala alakerta 197 m2, saunaosasto 15 m2 (kellarikerroksessa, jossa myös pannuhuone) sekä yläkerran tilat (pääosin kylmillään). Rakennuksen kantavat rakenteet ovat hirrestä, ulkopintamateriaalit seinissä lautapaneeli, vesikatto maalattu konesaumapelti sekä graniittipaasiperustukset / rossilattia. Rakennus on ollut viimeiset vuodet vuokrakäytössä (tällä hetkellä tyhjillään). Kiinteistössä ei ole suoritettu kuntokartoitusta, sillä se myydään purkukuntoisena.

Rakennuksessa on vesikeskuslämmitys, joka uusimisen tarpeessa samoin kuin rakennuksen sähkötyöt, vesikatto, vesirännit ja rännivesien johtaminen pois kivijalasta sekä ulkomaalaus.  Ikkunat uusittu 1994, keittiössä tehty täydellinen remontti vuonna 2001 (mm. sähkötyöt, lattia, kaapistot, tulikivihella asennettu, laitettu lisäeristettä seiniin). Osassa lattioita parkettilattia  Saunaosasto uusittu viimeksi 1998 (kaakelit, asennettu lattialämmitys, käyttövesi- ja viemäriputkisto uusittu). Kunnallinen vesijohto, viemäröinti saostuskaivojen kautta maahan imeyttäen (mahdollisuus liittyä kunnalliseen viemäriverkkoon).

Pappila on suojeltu yleiskaavassa sr-1 –merkinnällä (historiallisesti / taajamakuvallisesti merkittävä rakennus. Korjaus- ja muutostöiden tulee olla sellaisia, että rakennuksen historiallisesti arvokas ja taajamakuvan kannalta merkittävä luonne säilyy). Se ei kuulu kuitenkaan uusimpaan valtakunnallisesti arvokkaiden rakennettujen kulttuuriympäristöjen listalle (RKY 2009).

Lehtimäki

Lehtimäen kappeliseurakunta

siirry sivulle >

sanan aika
Su 24.5.2015
Pyhän Hengen vuodattaminen
Su 24.5.2015
HELLUNTAIPÄIVÄ
Pyhän Hengen vuodattaminen
Kun sitten koitti helluntaipäivä, he olivat kaikki yhdessä koolla. Yhtäkkiä kuului taivaalta kohahdus, kuin olisi käynyt raju tuulenpuuska, ja se täytti koko sen talon, jossa he olivat. He näkivät tulenlieskoja, kuin kieliä, jotka jakautuivat ja laskeutuivat itse kunkin päälle. He tulivat täyteen Pyhää Henkeä ja alkoivat puhua eri kielillä sitä mitä Henki antoi heille puhuttavaksi. Jerusalemissa asui hurskaita juutalaisia, joita oli tullut sinne kaikkien kansojen keskuudesta, mitä taivaan alla on. Kun tämä ääni kuului, paikalle kerääntyi paljon väkeä, ja hämmästys valtasi kaikki, sillä jokainen kuuli puhuttavan omaa kieltään. Ap. t. 2:1–13.
Kiitämme sinua, Pyhä, kolmiyhteinen Jumala siitä, että helluntaina alkanut evankeliumin leviäminen eri kielillä jatkuu myös omana aikanamme. Kiitos tästä Pyhän Hengen ihmeestä. Anna meidänkin omalta osaltamme olla mukana sen toteutumisessa. Anna evankeliumin sanoman levitä myös sinne, missä Jeesusta ei tunneta laisinkaan. 84 85
Päivän luvut: Ps. 68:5–11; Joel 3:1–5; Joh. 3:16–21.
Virsi 125
saarnat