Etusivulle | Anna palautetta | Yhteystiedot | Sivukartta | Muuta tekstikokoa | Haku:
yhteystiedot

Kirkkotie 6
62900 Alajärvi

Kirkkoherranvirasto avoinna
ma 8.45-16.00,
ti - pe 8.45 - 14.00

Puhelin: 06-5570800
06-5570801 06-5570815

Fax 06-557 0813

Sähköposti

Lehtimäen
kappeliseurakunta

Matkatie 1
63500 Lehtimäki

PÄIVYSTÄVÄ PAPPI PAIKALLA LEHTIMÄEN SRK-TOIMISTOLLA TORSTAISIN KLO 9-11

Työntekijöiden yhteystiedot

Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva Lehtimäen pappila myytävänä

Alajärven seurakunta myy tarjousten perusteella Lehtimäen pappilakiinteistön osoitteessa Kirkonkyläntie 219, 63800 Lehtimäki. Kiinteistö myydään n. 8000 m2 määräalan tontilla (tai myös lähipellot käsittävänä n 4,0 ha:n määräalana).

Lehtimäen pappila, kirkkoherran virkatalo on rakennettu 1899. Samassa pihapiirissä on myöspappilan renkitupa sekä ulkorakennus (molemmat hirsirunkoisia),  rakennettu 1879. Renkituvassa ei vesijohtoa eikä viemäriä.

Pappilan päärakennuksen kerrosala on 412 m2, huoneistoala alakerta 197 m2, saunaosasto 15 m2 (kellarikerroksessa, jossa myös pannuhuone) sekä yläkerran tilat (pääosin kylmillään). Rakennuksen kantavat rakenteet ovat hirrestä, ulkopintamateriaalit seinissä lautapaneeli, vesikatto maalattu konesaumapelti sekä graniittipaasiperustukset / rossilattia. Rakennus on ollut viimeiset vuodet vuokrakäytössä (tällä hetkellä tyhjillään). Kiinteistössä ei ole suoritettu kuntokartoitusta, sillä se myydään purkukuntoisena.

Rakennuksessa on vesikeskuslämmitys, joka uusimisen tarpeessa samoin kuin rakennuksen sähkötyöt, vesikatto, vesirännit ja rännivesien johtaminen pois kivijalasta sekä ulkomaalaus.  Ikkunat uusittu 1994, keittiössä tehty täydellinen remontti vuonna 2001 (mm. sähkötyöt, lattia, kaapistot, tulikivihella asennettu, laitettu lisäeristettä seiniin). Osassa lattioita parkettilattia  Saunaosasto uusittu viimeksi 1998 (kaakelit, asennettu lattialämmitys, käyttövesi- ja viemäriputkisto uusittu). Kunnallinen vesijohto, viemäröinti saostuskaivojen kautta maahan imeyttäen (mahdollisuus liittyä kunnalliseen viemäriverkkoon).

Pappila on suojeltu yleiskaavassa sr-1 –merkinnällä (historiallisesti / taajamakuvallisesti merkittävä rakennus. Korjaus- ja muutostöiden tulee olla sellaisia, että rakennuksen historiallisesti arvokas ja taajamakuvan kannalta merkittävä luonne säilyy). Se ei kuulu kuitenkaan uusimpaan valtakunnallisesti arvokkaiden rakennettujen kulttuuriympäristöjen listalle (RKY 2009).

Lehtimäki

Lehtimäen kappeliseurakunta

siirry sivulle >

sanan aika
Su 26.4.2015
Jumalan kansan koti-ikävä
Su 26.4.2015
3. SUNNUNTAI PÄÄSIÄISESTÄ
Jumalan kansan koti-ikävä
”Älköön sydämenne olko levoton. Uskokaa Jumalaan ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta huonetta – enhän minä muuten sanoisi, että menen valmistamaan teille asuinsijan. Minä menen valmistamaan teille sijaa mutta tulen sitten takaisin ja noudan teidät luokseni, jotta saisitte olla siellä missä minä olen. Te tiedätte kyllä tien sinne minne minä menen.” Tuomas sanoi hänelle: ”Herra, emme me tiedä, minne sinä menet. Kuinka voisimme tuntea tien?” Jeesus vastasi: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani. – –” Joh. 14:1–7.
Kiitos ikävästä, jonka olet istuttanut sydämiimme. Kiitos, että se ohjaa meitä odottamaan jotain sellaista, jota emme vielä itse ymmärrä emmekä aavista. Kiitos, että jo tässä ajassa voimme kokea taivaan kodin lämpöä. Kiitos, että jo tässä ajassa voimme aterioida sinun pöydässäsi. Johdata meidät kaikki perille, sinun kotiisi, jossa meidän ei enää tarvitse ikävöidä eikä kaivata mitään.72 73
Päivän luvut: Ps. 66:3–9; Ps. 126; 5. Moos. 30:19–20; Hepr. 11:2, 13–19.
Virsi 105
saarnat